Waar kan een heggenschaar worden geslepen?

Slijpen maakt deel uit van routineonderhoud voor uw heggenschaar · U moet de messen reinigen voordat u ze slijpt en bevochtigen voordat u de slijpsteen gebruikt · EEN. De eenvoudigste manier om uw heggenschaarmes te slijpen, is door een heggenschaar te gebruiken.

Waar kan een heggenschaar worden geslepen?

Slijpen maakt deel uit van routineonderhoud voor uw heggenschaar · U moet de messen reinigen voordat u ze slijpt en bevochtigen voordat u de slijpsteen gebruikt · EEN. De eenvoudigste manier om uw heggenschaarmes te slijpen, is door een heggenschaar te gebruiken. Wanneer u een vijl over elk blad gebruikt, moet u in een neerwaartse beweging bewegen. Voordat je weer naar boven gaat, til je de vijl elke keer van het mes.

Als je op en neer gaat op het mes, maak je het waarschijnlijk saaier dan voorheen. Je maalt het ook tot het dunner en zwakker is dan voorheen. Onthoud; slechts één richting en dat is naar beneden. Ja, heggenscharen kunnen worden geslepen en er zijn een aantal methoden die u kunt gebruiken om de messen op uw heggenschaar te slijpen.

U kunt een molenvijl gebruiken en deze met de hand slijpen, een Dremel gereedschapsslijper, of u kunt een elektrische slijpmachine gebruiken die het proces iets sneller zal maken. Trek eerst een paar handschoenen en een veiligheidsbril aan. Nadat u de bouten hebt verwijderd die de twee messen bij elkaar houden, klemt u elk mes één voor één in een bankschroef. Voer vervolgens een metalen vijl langs elke snijkant uit, waarbij u ervoor zorgt dat de vijl in dezelfde hoek blijft als de snijkant.

Duw de vijl in één richting, niet heen en weer en ga verder totdat de snijkant er glanzend uitziet. Om te testen op scherpte, tekent u de rand van een vel papier tegen de snijkanten. Als ze echt scherp zijn, moeten de messen het papier snijden. Voordat u de too weer in elkaar zet, moet u de messen licht bedekken met lijnolie om te beschermen tegen corrosie en hun nuttige levensduur te behouden.

De messen van een elektrische heggenschaar werken op dezelfde manier als de messen van een trimmer op gas, dus de hierboven beschreven technieken zullen werken. Het maakt niet uit welk type heggenschaar u gebruikt, of het nu een heggenschaar op gas, een elektrische heggenschaar of een heggenschaar op batterijen is, de mesvereisten blijven hetzelfde. Heggenscharen Trusted Source Heggenschaar - Wikipedia Een heggenschaar, struiktrimmer of struiktrimmer is een tuingereedschap of -machine die wordt gebruikt voor het snoeien (snijden, snoeien) van heggen of solitaire struiken (struiken). Begin met het klemmen van de staaf van de heggenschaar op een bankschroef, zodat deze niet beweegt tijdens het slijpen.

Om de messen te slijpen, moet u de heggenschaar stevig vastklemmen zodat deze niet beweegt tijdens het slijpen. Heggenscharen op batterijen zijn niet de sterkste van alle trimmers, hoewel ze het meest veelzijdig zijn. Ongeacht welke methode u besluit te gebruiken, het eerste dat u moet doen, is het bovenste en onderste mes op uw heggenschaar uitlijnen zodat ze in lijn met elkaar liggen. Het is vrij gemakkelijk om tuinen of planten op te merken dat een goed geslepen heggenschaar werd gebruikt om te trimmen; ze zijn meestal erg netjes.

Ik hoef je dit waarschijnlijk niet te vertellen, maar er zijn een aantal voordelen om je heggenschaar in topconditie te houden. Het gebruik van een bestand is de meest bewerkelijke manier om de heggenschaar te slijpen, maar tegelijkertijd het meest economisch, omdat de prijs van een bestand laag is. Je maait je heggen rond het huis en je begint te merken dat je STIHL-heggenschaar niet snijdt zoals vroeger. Voor een grondig en visueel voorbeeld van het vijlen en slijpen van uw heggenschaarmes, kunt u deze tutorial bekijken om elk proces te begrijpen.

Als uw benzine- of elektrische heggenschaar tijdens het snijden een oneffen en gerafelde rand achterlaat, geeft dit aan dat u de heggenschaarmessen moet slijpen. Idealiter moet het slijpen worden gedaan voordat de messen zichtbare tekenen van slijtage vertonen - onthoud dat de levensduur van uw heggenschaar sterk afhankelijk is van regelmatig onderhoud. Met slechts een paar stappen die nodig zijn om uw heggenschaar met de hand te slijpen, kunt u langdurige snijprestaties garanderen.

Leave Reply

Required fields are marked *