Kunnen heggenscharen boomtakken kappen?

Alles wat groter is dan dit kan aan de tanden van de trimmer blijven hangen en ervoor zorgen dat deze vastloopt, dus het is het beste om een krachtigere heggenschaar of kettingzaag te gebruiken voor grotere takken. Er is momenteel niet geschikt voor alle apparaten.

Kunnen heggenscharen boomtakken kappen?

Alles wat groter is dan dit kan aan de tanden van de trimmer blijven hangen en ervoor zorgen dat deze vastloopt, dus het is het beste om een krachtigere heggenschaar of kettingzaag te gebruiken voor grotere takken. Er is momenteel niet geschikt voor alle apparaten. Kettingzagen zijn niet het beste om te trimmen en heggenschaar is niet het beste voor het zagen van takken. Beide zijn gemaakt voor een andere taak en je moet niet proberen een heggenschaar te gebruiken om een tak van een boom te kappen.

Je kunt het proberen, maar over een tijdje zul je beseffen dat het niet eens de kracht heeft om maar een dikke tak neer te halen. Terwijl een kettingzaag gemakkelijk dezelfde dikke tak kan omhakken. Heggenscharen kunnen geen takken afsnijden met een diameter van meer dan ¾ (2,54 cm). Theoretisch kunnen heggenscharen sommige takken afsnijden, maar hoe verder je snijdt, hoe dikker de takken worden.

Op dit punt moet u een tuin- of snoeischaar, takkenschaar, een snoeizaag of een kettingzaag gebruiken. Over het algemeen kunnen heggenscharen soepel tot 1 ½ of zelfs 1 ¾ inch dik snijden. Sommige sterkere heggenscharen kunnen nog dikker snijden dan deze, maar het is nog steeds het beste om te voorkomen dat je te vaak door extreem dikke takken moet snijden, omdat het je messen na enige tijd dof kan maken. Dit hangt natuurlijk allemaal af van het type en de kwaliteit van de heggenschaar die je krijgt.

Als u te maken hebt met extreem dikke takken, is het beter om een elektrische zaag, kettingzaag of bijl te gebruiken om te zagen. Ik moet een boom snoeien, maar kan niet besluiten om een elektrische heggenschaar met groot bereik of telescoopkettingchaw te kopen. Om u te helpen uw gazon gemakkelijk in vorm te krijgen, hebben we daarom de 5 beste heggenscharen voor dikke takken beoordeeld. Sommige wijnstokken, zoals die op bramenplanten, kunnen worden gesneden met een heggenschaar, maar andere zijn veel te moeilijk, dik en moeilijk stil te houden tijdens het snijden.

De BLACK+DECKER 60V trimmer heeft een krachtige lithium-ionbatterij die voldoende vermogen levert en tot 6.000 vierkante voet kan trimmen in één keer opladen. Over het algemeen worden heggenscharen op gas geleverd met een tweetaktmotor, maar sommige sterkere modellen worden geleverd met een viertaktmotor. Zodra u de limiet van het vermogen van uw heggenschaar hebt bereikt om te snijden, is het tijd om andere gereedschappen uit te breken. Het kiezen van de beste heggenschaar voor uw behoeften kan lastig zijn, dus hier is een lijst met de beste opties die u kunt krijgen om deze voor u te verfijnen.

Hoe lang u met de trimmer kunt werken, hangt af van uw brandstofcapaciteit, hoe vaak u de heggenschaar gebruikt en hoe hard deze werkt. Die motor neemt een precieze mix van benzine en tweetaktolie, en hij heeft een choke, heeft olie en onderhoud nodig, en draait nogal luid, maar het zal sommige heggen uit halen. En hoewel het gebruik van een kettingzaag er misschien snel van kan werken, is een kettingzaag niet helemaal het juiste gereedschap omdat hij niet zo nauwkeurig en gemakkelijk snijdt als goede heggenscharen. Voordat u gras probeert te maaien met een heggenschaar, is het belangrijk om het gebied vrij te maken van obstakels zoals rotsen of takken, omdat deze de heggenschaar kunnen breken.

Gasheggenscharen zijn meestal ontworpen om gemiddeld twee tot zes jaar mee te gaan, terwijl de meeste elektrische heggenscharen gemiddeld een levensduur van twee tot drie jaar hebben. Afgezien van het bovenstaande heeft de elektrisch aangedreven heggenschaar of snoerheggenschaar behoorlijk vergelijkbare prestaties als de eenheden op batterijen. De Husqvarna heggenschaar is een andere geweldige keuze voor een lichtere heggenschaar met functies zoals Smart Start en een ingebouwd anti-vibratieontwerp voor minder stress. Door kleinere braamgebieden tegelijk aan te pakken en bereid te zijn terug te gaan over hetzelfde snijgebied, wordt dit werk gemakkelijker.

Een van de weinige problemen met de meeste elektrische heggenscharen is dat het snoer de draagbaarheid en mobiliteit beperkt.

Leave Reply

Required fields are marked *