Kan ik heggen snoeien bij warm weer?

Idealiter zijn de late winter en het vroege voorjaar de beste tijden om een overwoekerde haag terug te snoeien. De zomer is het beste voor sierlijsten die hun vorm en hoogte behouden.

Kan ik heggen snoeien bij warm weer?

Idealiter zijn de late winter en het vroege voorjaar de beste tijden om een overwoekerde haag terug te snoeien. De zomer is het beste voor sierlijsten die hun vorm en hoogte behouden. Bladverliezende houtachtige planten hebben doorgaans elk jaar twee groeispurts. De belangrijkste is in de lente en in de zomer komt er een kleinere.

De optimale tijd om te trimmen als u uw heggen netjes wilt houden, is na elk van deze. Elke grote snoei moet worden gedaan als de plant slapend is. Ook mogen heggen nooit worden gesnoeid als het droog weer is. Trim zieke, gebroken en zwakke takken op elk moment van het jaar, ook bij warm weer.

Houd u aan de eerste twee stappen om de heg te helpen de stress van het snoeien aan te kunnen. Bladverliezende heesters hebben elk jaar 2 groeispurts. Eén grote groeispurt vindt plaats in het voorjaar en een kleinere in de zomer. Trim na elke groeispurt zodat je heggen nog steeds nieuwe gezwellen krijgen.

Houd je schaar scherp en schoon. U moet snoeien in de herfst echt vermijden in koude winterklimaten - koude schade zal ernstiger zijn rond snoeiwonden dan ongesnoeide delen van de struiken. Als je val ongewoon lang en warm is (zoals het hier kan zijn) en slapende knoppen beginnen te ontkiemen, kan een draai naar hard bevriezen die beschadigen.

Leave Reply

Required fields are marked *