Wat is heggensnoeien?

Heggen zijn gemaakt van meerdere heesters die dicht in een rechte rij zijn geplant zodat ze netjes in elkaar overvloeien. Ze kunnen het terrein van je inlijsten.

Wat is heggensnoeien?

Heggen zijn gemaakt van meerdere heesters die dicht in een rechte rij zijn geplant zodat ze netjes in elkaar overvloeien. Ze kunnen het terrein van je inlijsten. Ze kunnen het terrein van uw huis omlijsten en een decoratieve rand aan uw tuin toevoegen. Of je nu een kleine set struiken hebt of een grotere kolom struiken, ze regelmatig trimmen is belangrijk voor een goed onderhouden gazon.

Rijen dik geplante struiken kunnen een mooie manier zijn om grenzen en grenslijnen te definiëren, kinderen en huisdieren binnen (of buiten) te houden en vogels onderdak en zelfs voedsel te geven. Maar zoals alle struiken hebben heggen regelmatig water geven, voeren en snoeien nodig om er op hun best uit te zien. Hoewel mensen misschien vergeten wortels een goed drankje te geven bij warm weer of in het vroege voorjaar te bemesten met een goede 10-10-10-formule, is het laatste gebied waar de meesten van ons het echt verliezen. Gebruik dus bij elke schaar bypass-handsnoeischaren om wat ruimtes in de haag te creëren voor licht en lucht.

Reik om de paar meter naar binnen en knip een tak of twee in een hoek van 45 graden, net boven een knop of folder die groeit in een richting die je wilt aanmoedigen. Voor formele heggen moeten die struiken ook scheren en veelvuldig snoeien verdragen, zoals taxus, liguster en buxus. Over het algemeen heeft een haag minimaal 3 voet breed nodig. Als het op hoogte aankomt, zal het onderhoud van uw haag op ongeveer ooghoogte vergemakkelijken; wees anders voorbereid om een ladder te beklimmen om bij de bovenloop te komen.

Verwacht niet dat een hedge veel privacy biedt of een ongewenste weergave blokkeert. Heggen worden over het algemeen op 6 tot 8 voet hoog gehouden; privacyaanplant kan 30 voet stijgen. Over het algemeen zijn zeefbeplantingen ook veel breder, bestaande uit een mix van verspringende groenblijvende en loofbomen, struiken en vaste planten voor een natuurlijke uitstraling. Laat een haag een haag zijn, een aantrekkelijke struikrand die je tuin omsluit en het landschap verenigt, zegt Roger.

Als privacy is wat je zoekt, kijk dan naar grote bomen. Begin met snijden in de buurt van de onderkant van de heg en werk je omhoog naar boven. Verplaats de snijstaaf in een langzaam, gestaag tempo. Laat de snijwerking van de messen toe om het werk te doen.

Probeer niet te diep in de haag te snijden bij de eerste pas; je zou te veel takken kunnen afhakken. Maak in plaats daarvan verschillende ondiepere passen en snijd slechts een paar centimeter per keer af. Met bloeiende struiken en krachtige niet-bloeiende struiken (meidoorn en liguster) moet het heggensnoeien beginnen zodra de haag is geplant. Verminder de hoogte van de planten met ongeveer een derde.

Dit lijkt misschien drastisch voor nieuwe planten, maar als je dat niet doet, zal je haag altijd dun en onkruidig zijn aan de basis. De volgende herfst knipt de nieuwe groei met de helft terug en begin met het snijden van heggenzijscheuten tot de breedte die u wilt dat de haag is. Evergreens en langzaam groeiende bladverliezende planten (beuken en haagbeuk) mogen na het planten niet worden ingesnoeid. Knip zijscheuten met een derde af, maar laat leidende scheuten groeien.

De haag ziet er dun uit, maar houdt je zenuwen vast. Clip wanneer de planten een paar centimeter boven de hoogte komen die je wilt dat de haag is. Dit stimuleert veel zijscheuten en de haag vult zich snel in. Het trimmen van struiken is het afsnijden van de toppen van takken om het algehele uiterlijk van een plant op te ruimen.

Deze landschapsservice omvat het gebruik van krachtige heggenscharen om de toppen en zijkanten van struiken af te scheren, zodat ze er netjes en verzorgd uitzien. Als uw Denton of Collin County, TX-eigendom bijvoorbeeld een heggenrij struiken heeft, behoudt het afscheren van de toppen en zijkanten een uniforme, 'groene hek'-look. De bedoeling achter het snoeien van heggen is om te voorkomen dat dode of stervende takken naburige planten en mensen beschadigen. Door deze takken te verwijderen laat je de bloemen of vruchten van de haag bloeien.

In tegenstelling tot onderhoudstrimmen, wordt snoeien niet gedaan om de groei van de haag te vertragen, maar om deze daadwerkelijk te stimuleren. Andere redenen waarom tuinders hun heggen snoeien, is om zieke of door ongedierte geteisterde takken te verwijderen. De juiste tijd om een haag te snoeien varieert, afhankelijk van de groeisnelheid en de soort struik. Over het algemeen moet een niet-bloeiende haag tijdens het groeiseizoen elke 6 tot 8 weken worden gesnoeid, en minder vaak als het weer afkoelt.

Voor bloeiende struiken is het belangrijk om het trimmen te timen, zodat het hun bloeicyclus niet verstoort. Voorjaarsbloeiende struiken kunnen het beste direct na de bloei worden getrimd. Zomerbloeiende struiken moeten in de late winter of vroeg in het voorjaar worden gesnoeid voordat er actieve nieuwe groei aan de gang is. .

Leave Reply

Required fields are marked *