Kunt u heggenscharen laten slijpen?

Als alternatief kan uw STIHL-dealer de messen perfect voor u slijpen. De eenvoudigste manier om uw heggenschaarmes te slijpen, is door een heggenschaar te gebruiken.

Kunt u heggenscharen laten slijpen?

Als alternatief kan uw STIHL-dealer de messen perfect voor u slijpen. De eenvoudigste manier om uw heggenschaarmes te slijpen, is door een heggenschaar te gebruiken. Wanneer u een vijl over elk blad gebruikt, moet u in een neerwaartse beweging bewegen. Voordat je weer naar boven gaat, til je de vijl elke keer van het mes.

Als je op en neer gaat op het mes, maak je het waarschijnlijk saaier dan voorheen. Je maalt het ook tot het dunner en zwakker is dan voorheen. Onthoud; slechts één richting en dat is naar beneden. Probeer nooit een elektrische heggenschaar of een ander elektrisch gereedschap met bladen te slijpen terwijl de machine is aangesloten.

Zelfs als u de machine hebt uitgeschakeld door de bedieningselementen, betekent het feit dat deze nog steeds op het lichtnet is aangesloten, dat het een gevaar is, dus riskeer het niet. Lijn de freesvijl uit langs dezelfde hoek als de rand van de tand. Maak meerdere, lange, vloeiende streken naar beneden met de vijl totdat de rand is geslepen. Ik hoef je dit waarschijnlijk niet te vertellen, maar er zijn een aantal voordelen om je heggenschaar in topconditie te houden.

Hoewel dit in zeer kleine hoeveelheden is, bouwt het zich in de loop van de tijd op en dit kan ervoor zorgen dat uw heggenschaarmessen hun scherpte verliezen. Je kunt met een slijpsteen over het lemmet scheren als je voelt dat er wat braam langs het lemmet zit, maar dat is niet nodig. Dit is een veel sneller proces om uw messen te slijpen dan elk mes te vijlen tot het de juiste vorm en scherpte heeft. Het gebruik van een bestand is de meest bewerkelijke manier om de heggenschaar te slijpen, maar tegelijkertijd het meest economisch, omdat de prijs van een bestand laag is.

De reden hiervoor is dat het heel gemakkelijk is om te veel materiaal van het mes af te slijpen, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verkort. Ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal keren dat klanten van mij na een jaar of twee bij me terugkomen en klagen dat hun heggenschaar of paalheggenschaar niet zo goed snijdt als vroeger. Nogmaals, het is het beste om de messen een goede olielaag te geven voordat ze opnieuw worden aangesloten om de duurzaamheid en levensduur van het gereedschap te verbeteren. Houd er ook rekening mee dat het slijpen van uw heggenschaarmessen met een krachtige slijpmachine veel vonken zal genereren.

Het handvat op de schroevendraaier voorkomt dat u de messen beschadigt en ze zullen het mes op die afstand verplaatsen om ze perfect uit te lijnen. Er zijn een paar manieren om heggenscharen schoon te maken, dus maak je geen zorgen als je niet precies weet hoe je het moet doen. Doffe messen maken het snijden veel moeilijker en dit resulteert in het harder werken van de motor en veroorzaakt uiteindelijk schade aan de motor door oververhitting. De mijne is erg saai geworden en ik wist niet of ik de messen kon slijpen of dat ik een nieuwe set messen moest kopen, of zelfs een nieuwe heggenschaar.

Het hebben van mooie, scherpe messen zal de resultaten van je heggentrimsessies aanzienlijk verbeteren, en je zult merken dat je mooie, nette lijnen krijgt in plaats van gek uitziende golvende toppen. Om de messen te slijpen, moet u de heggenschaar stevig vastklemmen zodat deze niet beweegt tijdens het slijpen.

Leave Reply

Required fields are marked *