Kun je in de zomer je heggen snoeien?

Nu en tijdens de zomermaanden is het tijd om grote snoei te doen of struiken en bomen te snoeien. Met de snelle, zomerse groeisnelheid voor de deur zullen de planten weer groeien en er prachtig uitzien voor het volgende herfstseizoen.

Kun je in de zomer je heggen snoeien?

Nu en tijdens de zomermaanden is het tijd om grote snoei te doen of struiken en bomen te snoeien. Met de snelle, zomerse groeisnelheid voor de deur zullen de planten weer groeien en er prachtig uitzien voor het volgende herfstseizoen. De beste tijd om struiken en struiken te snoeien, hangt af van wanneer de planten bloeien. De meeste struiken bloeien in de zomer en profiteren van snoeien in de late winter of het vroege voorjaar.

Dit komt omdat ze bloemknoppen vormen bij nieuwe groei, dus zolang je ze maar trimt terwijl ze net na de winter groen worden, kun je ze vormen zonder hun bloemkracht te verminderen. Heggen worden in vorm getrimd, produceren meer bloemen en stimuleren een vollere groei. De ideale tijd om heggen te snoeien varieert per struik. Over het algemeen worden lentebloeiende heggen gesnoeid nadat ze in het late voorjaar of de vroege zomer bloeien.

Zomerbloeiende heggen en heggen die niet bloeien, worden in de late winter of het vroege voorjaar gesnoeid voordat er nieuwe groei verschijnt. Als je deze ramen hebt gemist of als sommige takken gewoon moeten gaan, kunnen de heggen in de hitte worden bijgesneden. Probeer volgend jaar echter het trimmen uit te voeren tijdens de ideale tijd voor uw specifieke heg. Het snoeien van onderhoud wordt meestal één keer per jaar uitgevoerd voor informele heggen en twee keer voor formele heggen.

Er zijn echter bepaalde heggen waarvoor drie bezuinigingen per jaar nodig kunnen zijn. Als je je afvraagt wanneer je je heggen moet snoeien, gebeurt dit meestal ergens tussen de lente en de zomer. Houd je schaar scherp en schoon. Als de snoeitaak vereist om een elektrische zaag op een ladder te gebruiken, is het waarschijnlijk het beste om een landschapsarchitectuur- of boomtrimbedrijf te bellen in plaats van te proberen de taak zelf te maken.

Het wegknippen van grote takken aan bomen of hoge privacybeplantingen vormt echter een veiligheidsrisico en de meeste doe-het-zelvers hebben niet de apparatuur om hoge takken gemakkelijk te verwijderen. Als je leert heggen te trimmen, is het verrassend eenvoudig om meer schade dan goed aan te richten wanneer je begint met trimmen.

Leave Reply

Required fields are marked *