Waarom moeten bomen worden bijgesneden?

Trimmen voor de gezondheid van bomen wordt vaak snoeien genoemd, en het omvat het verwijderen van takken die ziek zijn, besmet zijn of een gezonde groei verstoren. Regelmatig trimmen houdt bomen sterk, zorgt voor een gezondere structuur en vermindert de noodzaak voor toekomstig corrigerend snoeien.

Waarom moeten bomen worden bijgesneden?

Trimmen voor de gezondheid van bomen wordt vaak snoeien genoemd, en het omvat het verwijderen van takken die ziek zijn, besmet zijn of een gezonde groei verstoren. Regelmatig trimmen houdt bomen sterk, zorgt voor een gezondere structuur en vermindert de noodzaak voor toekomstig corrigerend snoeien. Het snoeien van bomen bevordert eigenlijk nieuwe groei. Wanneer je worstelende of onaantrekkelijke takken verwijdert, kan je boom meer grondstoffen (zoals water en voedingsstoffen) besteden aan andere delen van de plant.

Deze delen duwen hergroei uit in een poging om de bovenkant van je boom in evenwicht te brengen met het bestaande wortelstelsel. Over het algemeen zie je nieuwe groei rond de bezuinigingen. Hoe meer je snoeit, hoe weelderig je boom zal groeien, zolang je niet te ver gaat. Deze tips voor het snoeien van bomen kunnen helpen.

Hoe vaak een boom moet worden bijgesneden, kan variëren afhankelijk van het type, de grootte, de leeftijd en de gezondheid van de boom. Over het algemeen moeten de meeste volwassen bomen om de 3-5 jaar worden bijgesneden, terwijl een jongere boom het elke 2-3 jaar nodig heeft. Een fruitboom moet jaarlijks worden gesnoeid, terwijl sommige groenblijvende planten vele jaren kunnen gaan zonder een enkele snede nodig te hebben. Onze gecertificeerde boomkweker helpt u bij het bepalen van het beste schema voor uw bomen.

Bomen zijn net als elk ander wezen gevoelig voor stress, en het verwijderen van hun takken veroorzaakt schade aan de boom. Dit is niet de enige keer dat bomen ziek kunnen worden, dus als je gezondheidsproblemen opmerkt, is dit een zeker teken dat je gesnoeid moet worden. Ik heb onlangs wat bomen geadopteerd in een nieuw huis waar ik ben ingetrokken, en moet toegeven dat ik niet weet hoe ik voor ze moet zorgen. boomverzorgingstips is gemaakt en onderhouden door de Tree Care Industry Association (TCIA) en biedt huiseigenaren informatie over de zorg voor bomen en het beschermen van landschappen.

Het huis dat ik net heb gekocht, heeft een paar bomen in de voortuin, dus ik overweeg een professional in te huren om ze in de nabije toekomst voor me te snoeien. Het huis dat ik net heb gekocht, heeft wat bomen in de voortuin, dus ik denk erover om iemand in te huren om ze deze week voor me te snoeien. Sommige mensen gebruiken snoeien om de grootte van hun bomen te beperken (een enorme eik is misschien niet de beste voor een kleine achtertuin). Net als het trimmen van bomen kan het snoeien van bomen u helpen ongewenste groei te verwijderen, of het nu gaat om zichtbaar gebladerte of een deel van het wortel Dus, met die zorg in gedachten, denk ik dat ik een professioneel boomservicebedrijf moet inhuren om me te helpen.

Hoewel boomtakken doorgaans vrij sterk zijn, worden ze het slachtoffer na stormen zoals zware sneeuw, regen of zelfs wind. Kleinere takken moeten helemaal worden bijgesneden tot aan de grotere takken waaruit ze ontkiemen om het risico op ziekten die de boom binnendringen te minimaliseren. Niet alleen zullen deze takken worden aangetast, maar het verval kan zich verspreiden naar andere takken door de boom. Het snoeien van een boom om weg te verwijderen van een structuur of verkeer, het verminderen van het puntgewicht om breuk te voorkomen, of het verwijderen van dood materiaal uit een boom om pathogene punten te beheersen, zijn allemaal goede redenen om een boom te trimmen.

Soms is snoeien de beste manier om een veel voorkomende boomziekte te behandelen, vooral als die ziekte een schimmelinfectie is.

Leave Reply

Required fields are marked *