Bij het snoeien van heggen?

Weten wanneer u uw heggen moet trimmen Streef elke 6-8 weken, minimaal, tijdens de warmere maanden en verminder vaak als het weer afkoelt. Voor bloeiende heggen en struiken hangt het snoeien af van wanneer ze bloeien.

Bij het snoeien van heggen?

Weten wanneer u uw heggen moet trimmen Streef elke 6-8 weken, minimaal, tijdens de warmere maanden en verminder vaak als het weer afkoelt. Voor bloeiende heggen en struiken hangt het snoeien af van wanneer ze bloeien. Voorjaarsbloeiende struiken moeten worden geknipt nadat ze bloeien en zomerse struiken moeten in de lente of winter worden gesneden. Idealiter zouden heggen in de late winter moeten worden gesnoeid, wanneer planten slapend zijn en geen knoppen hebben geproduceerd, vooral als je drastisch bezuinigt.

Je wilt niet dat ze de knop breken voordat je snoeit, omdat je wilt dat de energie van de plant gaat naar het produceren van nieuwe groei waar je die wilt, zegt Roger. Als je de toppen van een plant verwijdert, snijd je verbruikte energie af en duurt het langer voordat de haag is gevuld. Formatief snoeien wordt uitgevoerd gedurende de eerste twee tot drie jaar nadat de haag is geplant. Het wordt meestal uitgevoerd in de winter of in het vroege voorjaar.

Terwijl regelmatig jaarlijks snoeien afhankelijk is van het type haag dat je hebt. Bij bloeiende struiken en krachtige niet-bloeiende struiken (meidoorn en liguster) moet het heggensnoeien beginnen zodra de haag is geplant. Verminder de hoogte van de planten met ongeveer een derde. Dit lijkt misschien drastisch voor nieuwe planten, maar als je dat niet doet, zal je haag altijd dun en onkruidig zijn aan de basis.

De volgende herfst knipt de nieuwe groei met de helft terug en begin met het snijden van heggenzijscheuten tot de breedte die u wilt dat de haag is. Evergreens en langzaam groeiende bladverliezende planten (beuken en haagbeuk) mogen na het planten niet worden ingesnoeid. Knip zijscheuten met een derde af, maar laat de leidende scheuten groeien. De haag ziet er dun uit, maar houdt je zenuwen vast.

Clip wanneer de planten een paar centimeter boven de hoogte komen die je wilt dat de haag is. Dit stimuleert veel zijscheuten en de heg zal snel vollopen. Elke plantensoort zal hiermee verschillen. Als algemene vuistregel wordt de rustperiode in de winter over het algemeen beschouwd als de beste tijd om uw heggen te snoeien en terug te snoeien.

Er is geen optimale tijd voor het verwijderen van dood hout en kleinere takken. Nieuwe heggen vereisen de eerste paar jaar na het planten formatief snoeien. Formatief snoeien wordt meestal uitgevoerd in de winter of het vroege voorjaar. Het snoeien en snoeien van heggen is een essentiële tuiniervaardigheid waarbij de dode of overwoekerde stengels, wortels en takken op heggen, bomen en struiken worden verwijderd.

Leave Reply

Required fields are marked *