Welke heggenschaar moet je kopen?

Messen kunnen enkel- of dubbelzijdig zijn en ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten van 13 inch tot 40 inch lang. Het kiezen van de juiste mesmaat is een belangrijke stap die het snoeien van heggen veel gemakkelijker kan maken.

Welke heggenschaar moet je kopen?

Messen kunnen enkel- of dubbelzijdig zijn en ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten van 13 inch tot 40 inch lang. Het kiezen van de juiste mesmaat is een belangrijke stap die het snoeien van heggen veel gemakkelijker kan maken. Een meerderheid van de residentiële trimmers heeft een opening tussen en ¾ van een inch die geschikt is voor bladeren, twijgen en kleine takken. Professionele of commerciële trimmers kunnen echter een mesopening hebben die groter is dan 1 inch, waardoor ze het kunnen opnemen tegen kleine bomen en oversized heggen.

Batterijen zijn een van de drie belangrijkste brandstofbronnen voor heggenscharen, waarbij de meeste modellen een langdurige lithium-ionbatterij gebruiken die kan variëren van 20 tot 80 volt. De levensduur van de batterij van een heggenschaar kan verschillen afhankelijk van het gewicht van de trimmer, de leeftijd van de batterij en de hoeveelheid materiaal die de trimmer snijdt. Heggenscharen kunnen in gewicht variëren van lichtgewicht batterijgevoede opties die slechts 5 pond wegen tot zware gastrimmers die meer dan 20 pond kunnen wegen. Als dit niet zwaar lijkt, overweeg dan om deze hoeveelheid gewicht maximaal 2 uur vast te houden met uw armen naar voren of zijkanten gestrekt om te zien of het comfortabel is.

Als de groei rondom het huis meer is dan een standaard heggenschaar aankan, is dit krachtige product een goede optie. Hij werkt op een 56-volt batterij (niet inbegrepen) en heeft een breed snijvermogen, waardoor hij door takken tot 1 inch dik kan snijden. Ondanks de kracht van deze trimmer weegt hij slechts 9 pond en beschikt hij over een gewatteerde grip om spiervermoeidheid en spanning veroorzaakt door trillingen te verminderen. De power heggenschaar is gemaakt met een elektrische remstop om het momentum van het mes onmiddellijk te stoppen zodra de trekker wordt losgelaten.

Andere veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer het voorste handscherm en de veiligheidsschakelaar die ingedrukt moet worden gehouden voordat de trekker in werking treedt. De krachtige heggenschaar bedient de 24-inch dual-action messen tot 1 uur op een volle batterij (niet inbegrepen) voordat deze moet worden opgeladen. BLACK+DECKER zet een gouden standaard voor buitengereedschap op batterijen met deze heggenschaar. Het blad is 22 inch lang en beschikt over dubbele werking voor meer efficiëntie en minder trillingen.

De trimmer kan takken met een diameter tot ¾ inch doorsnijden, waardoor het een optie is voor struiken, heggen en struiken rond een huis. Deze Greenworks-tool is een lichtgewicht elektrische heggenschaar met een 2,7-ampère motor en weegt slechts 6,2 pond, waardoor gebruikers niet hoeven te worstelen met het bedienen en besturen van een zwaardere trimmer. Maar deze budgetkeuze beknibbelt niet op de beste functies. De 18-inch stalen messen met dubbele werking kunnen door takken tot inch dik snijden, waardoor het een waardige optie is voor licht tot matig trimmen.

De trimmer is een optie met snoer die afhankelijk is van een verlengsnoer voor stroom, zodat gebruikers kunnen werken totdat ze klaar zijn in plaats van geforceerde pauzes te nemen, bij te tanken of een gereedschap op gas of batterijen op te laden. De stalen messen met dubbele werking, beschermd door een roestvrije aluminium hoes, kunnen door twijgen en takken snijden met een diameter tot ¾ inch. Dit model wordt ook geleverd met een 20-volt batterij, batterijlader en een mesmantel om het mes te beschermen wanneer de trimmer niet wordt gebruikt. Productspecificaties De 20-inch dual-action stalen messen zijn geschikt voor het snijden door takken tot inch dik.

Deze heggenschaar heeft ook een in zes standen verstelbare snijkop en een ingebouwde verlengstang die het bereik van de trimmer met maximaal 9,5 voet kan vergroten om de boven-, onderkant en eventuele ongemakkelijke hoeken op de heg probleemloos te trimmen. Deze heavy-duty gasheggenschaar heeft een brede maaicapaciteit van 1 inch die geschikt is voor het onderhouden van gevestigde heggen, struiken en kleine bomen. Hij weegt 11,1 pond, wat zwaarder is dan de standaard elektrische of batterijaangedreven trimmer, maar het is aan de lichte kant voor een gastrimmer. Het extra gewicht is te danken aan de krachtige 23 cc-motor die het 22-inch dual-action mes tot 1 uur aandrijft op een volle tank van 13 ounce gas.

Bekijk deze telescopische heggenschaar van Sun Joe voor het trimmen van hoge en out-of-the-way takken. Het heeft een uitschuifbare arm die tot 13 voet kan reiken, en de kop van de trimmer draait zodat de hoek kan worden aangepast voor het trimmen onder of boven hoge heggen en struiken. Deze krachtige heggenschaar weegt ongeveer 9 pond, dus hij kan voor sommige mensen zwaar zijn, maar het is nog steeds een lichtere optie dan de meeste gastrimmers. De Sun Joe snijdt met een dubbelzijdig, 21-inch gehard stalen mes, in staat om takken tot ¾ inch dik te snoeien.

Deze elektrische trimmer heeft een krachtige motor van 4 ampère en is afhankelijk van een verlengsnoer voor stroom, dus gebruikers kunnen beperkt zijn tot het bereik van het snoer, maar hoeven zich geen zorgen te maken over het opraken van gas of batterijvermogen. De krachtige heggenschaar levert schoon en duurzaam vermogen aan het 22-inch snijmes dat ideaal is voor het werken in woontuinen waar de struiken, struiken, varens en heggen klein tot gemiddeld in grootte zijn. Hij weegt slechts 7,4 pond en heeft een antivibratieontwerp, inclusief een gewatteerde handgreep aan de voorkant en vijf kussens in het motorhuis om spierbelasting en vermoeidheid te verminderen. Geschikt voor het snijden van takken tot 1 inch dik, raden wij de draadloze elektrische EGO Power+ heggenschaar aan.

Als je een beperkt budget hebt, overweeg dan de elektrische Greenworks heggenschaar met snoer die takken tot inch dik snijdt. Het wordt geadviseerd om de olie te gebruiken die wordt aanbevolen door de fabrikant. Meestal is dit een 2-taktmengsel zoals de Briggs %26 Stratton 2-Cycle Easy Mix Motor Oil die een brandstofstabilisator is of de semi-synthetische Husqvarna HP SYNTH 2-CYCLE OIL. De beste elektrische heggenschaar kan verschillen afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar een van de beste opties is de Earthwise 20-inch draadloze heggenschaar met de zes standen verstelbare kop voor nauwkeurige bediening.

De EGO Power+ HT2410 24-inch borstelloze 56-volt snoerheggenschaar is een van de beste draadloze heggenscharen op de markt dankzij de 24-inch dual-action hardstalen messen en 1 inch snijcapaciteit. Chadwick publiceerde 14 maart 22 Heggenscharen op gas zijn de beste tool voor grote projecten omdat ze stroom hebben en uren duren tussen het vullen. Als u de voordelen van een heggenschaar op gas wilt, maar niet uw hele buurt wilt irriteren, is de Husqvarna 122HD60 de beste heggenschaar voor u. Ondanks een krachtige motor van 0,8 pk die 4.050 sneden per minuut kan leveren, is deze trimmer een geluidsarme model.

Het is gemaakt van specifieke geluidsabsorberende en trillingsdempende materialen om het geluid van de motor te minimaliseren. Het is zo effectief dat je geen zware gehoorbescherming nodig hebt, hoewel we toch oordopjes van schuim aanbevelen. Een nadeel om te overwegen is het gewicht. Met 10,8 lbs is de Husqvarna 122HD60 heggenschaar aanzienlijk zwaarder dan elektrische trimmers.

De meeste wegen tussen de vier en zeven pond. Het extra gewicht wordt alleen samengevoegd als je gas toevoegt. Dit gewicht maakt het hanteren moeilijk, vooral bij bovengrondse sneden of grote projecten. De handgrepen draaien echter niet, wat in sommige situaties kan zorgen voor een ongemakkelijke bediening.

Een ander kenmerk dat het vermelden waard is, is het puinschild van de Kobalt KHT 240-06 Hedge Trimmer, dat u beschermt tegen af en toe een vliegende tak of takje die tijdens het werk op uw pad kan worden gegooid. Bovendien heeft dit model een uitstekende garantie - het is vijf jaar gedekt. Dit laat zien hoeveel Kobalt achter zijn product staat. Dit ECHO-model is om verschillende redenen een van de beste heggenscharen, en de belangrijkste daarvan is de 21,2cc-motor die voldoende vermogen levert om bijna elke trimtaak op zich te nemen.

Om dat vermogen te krijgen, moet je echter brandstof mengen, wat voor sommige gebruikers moeilijk kan zijn. De ECHO HC-152 heggenschaar is voorzien van een 15,6-vloeistof-ounce, heldere gastank waarmee u precies kunt zien hoeveel brandstof u nog over heeft. Maar gezien hoe groot de brandstoftank is, is het hoogst onwaarschijnlijk dat je midden in een klus moet stoppen om te tanken. De ECHO HC-152 heeft extra functies, waaronder een uitlaatdemper die zowel het geluid van de motor dempt als de uitlaat van u afleidt terwijl u werkt, zodat u geen giftige dampen inademt.

Bovendien maakt het lasergesneden, vlijmscherpe heggenschaarmes gemakkelijk elke tak of struik die u waarschijnlijk tegenkomt. En de extra grote handgreep aan de voorkant en de ergonomisch ontworpen handgreep aan de achterkant maken het dynamisch en gemakkelijk te manoeuvreren. Een nadeel van de Ryobi RY40610A heggenschaar is het gewicht. Met 9,1lbs is het qua gewicht dichter bij trimmers op gas.

Dit maakt het lastig als je hem langere tijd gebruikt. Het mist ook schokabsorberende materialen en een roterende handgreep om optimale snijhoeken te bieden. Elk van deze problemen zorgt ervoor dat deze heggenschaar gedurende lange perioden moeilijk te gebruiken is. Over het algemeen strekken de beste heggenschaarbladen zich ergens tussen 13 inch en 40 inch uit.

Trimmers met 16-inch messen zijn het meest geschikt voor kleine of gemiddelde heggen. Messen van achttien inch zijn goed voor het verzorgen van gemiddelde tot grote heggen, en 20-inch messen zijn het beste voor grote heggen. Omdat een 24-inch mes een grote verscheidenheid aan plantsoorten aankan, is het een gemeenschappelijke lengte voor heggenscharen voor woningen. Als je een model wilt met een mes dat langer is dan dit, zorg er dan voor dat je het zonder problemen kunt manoeuvreren.

Wat bijdraagt aan het gebruiksgemak is de lichtgewicht en ergonomische handgreep van de WG261,9, waarmee u deze trimmer kunt vastpakken op een manier die voor u het meest comfortabel is. De mesjes met dubbele werking zorgen voor minder trillingen en de veiligheidsbescherming helpt voorkomen dat vuil in je gezicht vliegt. Deze heggenschaar met snoer snijdt gemakkelijk door takken, twijgen en bladeren van standaardformaat. Het wordt geleverd met een krachtige zaagachtige punt om ook door dikkere stukken te snijden.

Toch bieden de 4-amp-motor en 22-inch dual-action messen voldoende snijkracht voor regelmatige trimtaken. Met slechts 3 pond is hij ook superlicht, dus bijna iedereen kan het bedienen. Er is slechts een kleine montage nodig om de handgreep te bevestigen, en als uw messen eerder dof worden dan zou moeten, bent u gedekt door een beperkte garantie van drie jaar. Als u problemen ondervindt bij het doorsnijden van diktes van 0,5 inch of meer, raden recensenten aan de messen te oliën.

Eén persoon adviseert specifiek om een klein gaatje in de bovenkant van een motoroliefles te snijden en het op die manier aan te brengen „net zoals mosterd op je favoriete hotdog doen. De manier waarop de 6,5 pond van deze trimmer wordt verdeeld, zorgt ook voor een betere balans en verbeterde controle. En het heeft een achterhandgreep die 180 graden draait, zodat u naar behoefte van handpositie kunt veranderen, ideaal voor horizontaal, verticaal trimmen of zelfs om decoratieve vormsnoei uit te proberen. Naast de eenvoudige start met de drukknop, maakt de Hedger Joe-trimmer het opruimen van uw struiken en struiken eenvoudiger met zijn volledig omwikkelbare, ergonomische voorhandgreep en 22-inch dual-action, roestbestendige, voorgeharde stalen messen.

De 3,5-ampère motor maakt minder geluid dan de meeste trimmers en is het beste voor klussen die niet zwaar zijn. Voor wat er rond een typische tuin moet worden gedaan, moet de kracht van deze trimmer voldoende zijn. Omdat deze tool slechts 5 pond is, is de manoeuvreerbaarheid in een handomdraai en raken je armen niet zo gemakkelijk moe als bij een zwaarder model. Om onbedoeld opstarten te voorkomen, beschikt de HJ22HTE ook over een veiligheidsschakelaar met twee handen.

Recensenten merken op dat het meegeleverde snoer superkort is, dus zorg ervoor dat je voor gebruik een goed verlengsnoer voor buiten oppakt. Met een snijvermogen dat gelijk is aan dat van een trimmer op gas, werkt de EGO Power+ HT2400 uitsluitend op een 56-volt ARC lithium-ionbatterij die tot een uur meegaat. Deze 24-inch dual-action, gehard stalen messen bieden minder trillingen, zodat u langer kunt werken zonder vermoeid te raken. Gemaakt van weerbestendig materiaal, kan dit gereedschap andere vergelijkbare modellen overleven, omdat het beschermd is tegen allerlei omstandigheden.

Nog een op gas aangedreven pick, de Husqvarna 122HD60 is stiller dan zijn andere broeders op brandstof, en deze trimmer is voorzien van een Smart Start-motor, zodat je dingen kunt versnellen zonder al te hard te werken. Het luchtzuiveringssysteem van de carburateur draagt ook bij aan het eenvoudig opstarten door lucht uit het brandstofsysteem te verwijderen. De 24-inch messen met dubbele werking helpen minder trillingen te behouden, maar dit elektrische gereedschap beschikt ook over LowVIB-technologie; het is uitgerust met dempers die overtollige trilling absorberen om vroege armvermoeidheid te voorkomen. Voor extra comfort is er de verstelbare handgreep aan de achterkant.

Pak hem vast vanuit de hoek die het beste bij u past. De 3,2-amp-motor van deze heggenschaar met snoer en 20-inch dual-action, geharde stalen messen kunnen gemakkelijk dikke takken en gebladerte aan. Met slechts 4,8 pond is dit elektrische gereedschap licht genoeg om boven je hoofd te hijsen voor extra hulp bij het bereiken van de toppen van heggen. Door de compactheid kunt u ook langere tijd werken zonder moe te worden.

Gemakkelijk te manoeuvreren en weinig onderhoud (er is geen gas, geen olie en geen batterijen nodig), de HT10020S wordt ook geleverd met een mesdeksel om mensen te beschermen tegen onbedoelde snijwonden wanneer ze worden opgeslagen. Deze hoes helpt ook de duurzaamheid te behouden door de messen te beschermen tegen de elementen. De dual-action, geharde stalen messen van de Toro leveren 40% minder trillingen dan modellen met één actie, en hun 22 inch snijdt gemakkelijk door heggen en struiken. Naast het verminderen van de tijd die nodig is om de klus te klaren, is deze elektrische trimmer ook licht van gewicht met een ergonomische handgreep, dus maak je geen zorgen dat je handen en armen tijdens het werk slijten.

Het snoerslot van de Toro werkt op een motor van 4 ampère en voorkomt onbedoeld loskoppelen, zodat u hem zo lang kunt bedienen als u nodig hebt zonder plotselinge stroomonderbrekingen, zolang u in de buurt van het stopcontact blijft, dat wil zeggen. Een heggenschaar is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om heggen en struiken te snoeien. Trimmers kunnen handmatig of gevoed worden. Handmatige trimmers, ook wel heggenscharen genoemd, zijn grote scharen met lange handgrepen om over de toppen van struiken te reiken.

Handmatige trimmers zijn goedkoop, maar vaak arbeidsintensief. Ze kunnen een geweldige optie zijn voor wanneer je maar af en toe boomtakken hoeft te trimmen. Kies de lichtste heggenschaar die de kracht heeft om uw heggen te temmen om de taak draaglijker te maken. De Earthwise draadloze heggenschaar is een lichtgewicht optie van slechts 7 pond die gemakkelijk te hanteren en te manoeuvreren is.

Over het algemeen wilt u uw heggenschaar tussen gebruik opladen, zodat u elke keer begint met een volle batterij, maar het kan zijn dat u tijdens uw trimsessies moet opladen als u veel gebladerte moet onderhouden. Er zijn verschillende redenen waarom u een elektrische heggenschaar zou willen kiezen boven een model op gas. De extra lange, geharde stalen messen zijn ideaal voor het snijden door brede, hoge heggen, waardoor snel en gemakkelijk schoon te snijden. Voor grotere klussen wilt u misschien een krachtigere trimmer op gas overwegen die zonder problemen door takken zo dik als een volle centimeter kan snijden.

De GreenWorks 22102 heggenschaar is door geen enkele verbeelding een werkpaard, maar het is een goede koop als je een kleine tuin hebt die niet veel onderhoud vereist. We ontdekten dat het gemakkelijk het vormen en trimmen van een gemiddelde haag in de voorsteden of groep taxussen aankan. De DEWALT Trimmer is compact en lichtgewicht, weegt slechts 7,5 pond en levert tot 2.800 snijslagen per minuut. Hoewel het waar is dat je honderden kunt uitgeven aan de beste heggenschaar, zijn er enkele goede opties als je op zoek bent naar iets dat de bank niet kapot maakt.

Het fundamentele verschil tussen een trimmer en een heggenschaar is dat een trimmer iets delicater is dan een snijder. .

Leave Reply

Required fields are marked *