Hoe noem je heggen snoeien?

Topiary is de kunst van het snoeien van struiken en heggen tot zorgvuldig geplande decoratieve vormen. Het trimmen van struiken is het afsnijden van de toppen van takken om het algehele uiterlijk van een plant op te ruimen.

Hoe noem je heggen snoeien?

Topiary is de kunst van het snoeien van struiken en heggen tot zorgvuldig geplande decoratieve vormen. Het trimmen van struiken is het afsnijden van de toppen van takken om het algehele uiterlijk van een plant op te ruimen. Deze landschapsservice omvat het gebruik van krachtige heggenscharen om de toppen en zijkanten van struiken af te scheren, zodat ze er netjes en verzorgd uitzien. Als uw Denton of Collin County, TX-eigendom bijvoorbeeld een heggenrij struiken heeft, behoudt het afscheren van de toppen en zijkanten een uniforme, 'groene hek'-look.

Maar er zijn uitzonderingen, ook voor esdoorns, die sap kunnen „bloeden”. Als een haag oud en ernstig overwoekerd is, moet u wat verjongingssnoei doen volgens de driejarige regel. Verwijder tot een derde van de dikste stengels aan de basis van de plant en stimuleer nieuwe groei; herhaal het volgende jaar en het jaar erna. Hierdoor krijg je een gezondere struik die kleiner is geworden.

Topiary is de oude kunst van gebeeldhouwde struiken, het snoeien van struiken en bomen in vormen, inclusief dieren. De internationale Topiary Organization meldt dat het waarschijnlijk is ontstaan vóór 38 voor Christus, C. Geschoren vormsnoei van dieren blijft populair en is een belangrijke attractie in enkele van Amerika's beroemdste tuinen, van Rhode Island tot Zuid-Californië. Moderne ontwerpers creëren ook vormsnoei door perkplanten in frames gevuld met veenmos te stoppen.

Deze omvatten gigantische dieren- en stripfiguren in Disneyland in Californië en Walt Disney World in Florida. De kunst van het creëren van decoratieve vormen door bomen en struiken te trimmen staat bekend als vormsnoei. De bedoeling achter het snoeien van heggen is om te voorkomen dat dode of stervende takken naburige planten en mensen beschadigen. Door deze takken te verwijderen laat je de bloemen of vruchten van de haag bloeien.

In tegenstelling tot onderhoudstrimmen, wordt snoeien niet gedaan om de groei van de haag te vertragen, maar om deze daadwerkelijk te stimuleren. Andere redenen waarom tuinders hun heggen snoeien, is om zieke of door ongedierte geteisterde takken te verwijderen. Die struiken, heggen en struiken in je landschap moeten worden gesnoeid om er goed uit te zien en ze sterk en gezond te houden. Soms is snoeien om het goede, formele uiterlijk van een haag te behouden, zei O'Malley, en soms is het trimmen van struiken nodig, het blokkeert een raam of om te voorkomen dat het andere nabijgelegen planten in de schaduw stelt.

Het snoeien van onderhoud wordt meestal één keer per jaar uitgevoerd voor informele heggen en twee keer voor formele heggen. Laten we eerst eens kijken naar de definities van trimmen en snoeien, daarna gaan we dieper in op waarom deze landschapsdiensten ertoe doen, wat uw planten nodig hebben (en wanneer). Door je ligusterhaag terug te snoeien, zes tot acht centimeter van de grond wanneer nieuwe groei begint, zal het vertakken aan de basis van de plant stimuleren. Bij het afsnijden van de bovenkant van de haag moet de trimmer bijna horizontaal zijn, met een lichte hoek in de richting van de snede.

Buxus groeit bijvoorbeeld relatief langzaam en hoeven tijdens het groeiseizoen slechts ongeveer één keer per maand te worden getrimd. In het ideale geval is het echter het beste om hem in het voorjaar en opnieuw in de nazomer licht in de gewenste vorm te trimmen. Het is niet alleen het gras in uw tuin dat af en toe moet worden geknipt als u probeert uw landschap er op zijn best uit te laten zien. Fabrikant van elektrisch gereedschap Stihl geeft advies over het trimmen van verschillende stijlen heggen, door te zeggen dat de eerste stap is om de zijkanten van de haag verticaal te zagen in een vegende boogvormige beweging.

Sommige landschapsbedrijven verkopen u bij elk onderhoudsbezoek misschien struiktrimdiensten, maar u zou uiteindelijk veel meer geld kunnen uitgeven dan nodig is. Het gebruik van een schaar, of het nu gaat om handsnoeischaren met lange schaarachtige messen of een powertrimmer om takpunten af te doen, houdt heggen netjes en opgeruimd en stimuleert ook de knopproductie nabij de randen van de planten. Bomen en struiken afgezet in decoratieve vormen creëren een formele of grillige sfeer voor uw tuin, terras of entree. Het frame, dat blijft als een permanente trimgeleider, kan ofwel worden gevuld met veenmos en vervolgens worden geplant, of rond struikgewas worden geplaatst.

Terwijl snoeien zich richt op de gezondheid van de haag en de veiligheid van de omgeving, wordt het snoeien voornamelijk gedaan voor esthetische doeleinden. Het trimmen van Escallonia wordt uitgevoerd in mei en eind augustus als je zorgt voor een formele haag zonder bloemen. .

Leave Reply

Required fields are marked *