Is het oké om heggen in de zomer te snoeien?

Nu en tijdens de zomermaanden is het tijd om grote snoei te doen of struiken en bomen te snoeien. Met de snelle, zomerse groeisnelheid voor de deur zullen de planten weer groeien en er prachtig uitzien voor het volgende herfstseizoen.

Is het oké om heggen in de zomer te snoeien?

Nu en tijdens de zomermaanden is het tijd om grote snoei te doen of struiken en bomen te snoeien. Met de snelle, zomerse groeisnelheid voor de deur zullen de planten weer groeien en er prachtig uitzien voor het volgende herfstseizoen. Veel bomen en grote struiken profiteren van wat snoeien in de zomer. Als het om de juiste redenen wordt gedaan, zorgt het snoeien voor gezonde, krachtige planten.

Snoeien in de zomer houdt planten ook netjes en zorgt ervoor dat u indien nodig een betere speling kunt bieden. Het terugsnijden van planten kan je ook helpen om de groei te sturen. De beste tijd om struiken en struiken te snoeien, hangt af van wanneer de planten bloeien. De meeste struiken bloeien in de zomer en profiteren van snoeien in de late winter of het vroege voorjaar.

Dit komt omdat ze bloemknoppen vormen bij nieuwe groei, dus zolang je ze maar trimt terwijl ze net na de winter groen worden, kun je ze vormen zonder hun bloemkracht te verminderen. Formatief snoeien wordt uitgevoerd gedurende de eerste twee tot drie jaar nadat de haag is geplant. Het wordt meestal uitgevoerd in de winter of in het vroege voorjaar. Terwijl regelmatig jaarlijks snoeien afhankelijk is van het type haag dat je hebt.

Heggen worden in vorm getrimd, produceren meer bloemen en stimuleren een vollere groei. De ideale tijd om heggen te snoeien varieert per struik. Over het algemeen worden lentebloeiende heggen gesnoeid nadat ze in het late voorjaar of de vroege zomer bloeien. Zomerbloeiende heggen en heggen die niet bloeien, worden in de late winter of het vroege voorjaar gesnoeid voordat er nieuwe groei verschijnt.

Als je deze ramen hebt gemist of als sommige takken gewoon moeten gaan, kunnen de heggen in de hitte worden bijgesneden. Probeer volgend jaar echter het trimmen uit te voeren tijdens de ideale tijd voor uw specifieke heg. Snoei geen bladverliezende heesters in de nazomer. Het snoeien van struiken in augustus of begin september kan een late groei bevorderen.

Deze nieuwe groei verhardt mogelijk niet voldoende vóór de komst van koud weer en is vatbaar voor winterletsel. Houd je schaar scherp en schoon. Het wegknippen van grote takken aan bomen of hoge privacybeplantingen vormt echter een veiligheidsrisico en de meeste doe-het-zelvers hebben niet de apparatuur om hoge takken gemakkelijk te verwijderen. Als je leert heggen te trimmen, is het verrassend eenvoudig om meer schade dan goed aan te richten wanneer je begint met trimmen.

Als de snoeitaak vereist om een elektrische zaag op een ladder te gebruiken, is het waarschijnlijk het beste om een landschapsarchitectuur- of boomtrimbedrijf te bellen in plaats van te proberen de taak zelf te maken.

Leave Reply

Required fields are marked *