Hoe bamboe te heggen?

Snijd de onderste takken bij hun oorsprong af op de halm. Om een mooi uiterlijk te behouden, is het het beste om heggenscharen of een maaier te gebruiken om dwergbamboeplanten elk jaar terug naar het maaiveld te snijden, zoals je zou doen met veel siergrassen.

Hoe bamboe te heggen?

Snijd de onderste takken bij hun oorsprong af op de halm. Om een mooi uiterlijk te behouden, is het het beste om heggenscharen of een maaier te gebruiken om dwergbamboeplanten elk jaar terug naar het maaiveld te snijden, zoals je zou doen met veel siergrassen. Dit helpt de plant te verjongen en houdt hem er dicht en bossig uit. Als je de hoogte van je bamboe wilt verkleinen, kun je de halm net boven een knooppunt knippen om meer groei van dat knooppunt aan te moedigen.

Ik ontdekte dat deze methode om bamboe te trimmen nieuwe schiettakken produceert vanaf het knooppunt hieronder waar je de snede hebt gemaakt. Een bamboehaag kan eenvoudig worden bijgesneden om elke gewenste maat en vorm te behouden. Voor het klonteren van bamboe raden de meeste aan om in de winter of de lente te trimmen. Elke zomer of schietseizoen komen er nieuwe halmen tevoorschijn.

We raden aan om alle stokken die ouder zijn dan 2-3 jaar te ruimen, deze worden meestal meer naar het midden van de klomp gevonden, Dit bevordert nieuw gebladerte en leidt de energie van de plant terug naar de wortels, waar het grootste deel van de groei van de bamboe plaatsvindt. Als u bijvoorbeeld van plan bent een zeebreeze bamboehaag te planten, is het een goede aanbeveling om een gebied te bewerken dat 2 tot 4 voet breed is en zo lang als u nodig heeft. Het verstrekken van de juiste hoeveelheden water en voedingsstoffen aan uw groeiende bamboeplanten is absoluut een van de belangrijkste ingrediënten bij het maken van uw eigen bamboehaag. Door de aanbevelingen op te volgen die hier worden vermeld, kunt u ervoor zorgen dat uw bamboehaag snel groeit en nog vele jaren gedijt.

Een van de vele redenen waarom bamboe een goede keuze is voor het maken van heggen, is vanwege het groenblijvende gebladerte en de snelle groeisnelheid. Als u een perfect bamboe privacyscherm of haag wilt, moet snoeien en snoeien deel uitmaken van uw normale tuintaken. Om je bamboe er echter op zijn best uit te laten zien, raden we wel aan om jaarlijks te snoeien en te trimmen. Bamboe hoeft niet veel te worden getrimd om het in een betere vorm te krijgen en een functioneler scherm of windscherm te bieden, of gewoon om te pronken met het onderste deel van zijn prachtige halmen.

Er zijn ook veel soorten die speciaal zijn gekweekt om spectaculaire heggen te bieden. Trim bamboe indien mogelijk in de winter, wanneer het alle groei voor het jaar heeft gestopt, of in het vroege deel van de lente voordat het begint met de groei van het nieuwe seizoen. Zoals je kunt zien resulteerde het in een lagere bossiere haag die uit de gesneden halm ontspruit, de meeste halmen hadden twee takken die uit het knooppunt kwamen, maar een paar hadden er drie (ik weet niet zeker of dat aantal tussen sommige soorten zou variëren). Een andere favoriete haagbamboe is algemeen bekend als Alphonse Karr, een andere Multiplex-variëteit die al jaren wordt gekweekt om mooie en esthetische heggen te creëren.

Dit maakt over het algemeen een groot verschil in de hoeveelheid tijd en onderhoud die je moet besteden aan je nieuwe bamboehaag, omdat je hem vrijwel tot een evenement van één keer per jaar kunt rollen. Ik heb wat oudere halmen van de haag gesneden op de foto's op deze pagina tot net boven het eerste knooppunt dat boven de grond zichtbaar is. Over het algemeen groeien bamboeplanten verticaal en hebben ze een kleine voetafdruk, daarom is het een absoluut goede keuze voor heggen, omdat het maar een kleine hoeveelheid ruimte nodig heeft. De nieuwe takken zullen bladeren laten groeien met als resultaat een meer haagachtig uiterlijk, hoewel dit misschien pas volgend seizoen gebeurt, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je de bamboe snoeit.

Leave Reply

Required fields are marked *