Wanneer moet je stoppen met het snoeien van heggen?

Elke grote snoei moet worden gedaan als de plant slapend is. Ook mogen heggen nooit worden gesnoeid als het droog weer is.

Wanneer moet je stoppen met het snoeien van heggen?

Elke grote snoei moet worden gedaan als de plant slapend is. Ook mogen heggen nooit worden gesnoeid als het droog weer is. Formatief snoeien wordt uitgevoerd gedurende de eerste twee tot drie jaar nadat de haag is geplant. Het wordt meestal uitgevoerd in de winter of in het vroege voorjaar.

Terwijl regelmatig jaarlijks snoeien afhankelijk is van het type haag dat je hebt. Elke plantensoort zal hiermee verschillen. Als algemene vuistregel wordt de rustperiode in de winter over het algemeen beschouwd als de beste tijd om uw heggen te snoeien en terug te snoeien. Er is geen optimale tijd voor het verwijderen van dood hout en kleinere takken.

In grote lijnen is de beste tijd om uw heggen te snoeien in de late winter. Dit komt omdat de plant nog steeds inactief is en daarom de stress minimaal is, evenals de kans op het afsnijden van nieuwe groei. Idealiter zouden heggen in de late winter moeten worden gesnoeid, wanneer planten slapend zijn en geen knoppen hebben geproduceerd, vooral als je drastisch bezuinigt. Je wilt niet dat ze de knop breken voordat je snoeit, omdat je wilt dat de energie van de plant gaat naar het produceren van nieuwe groei waar je die wilt, zegt Roger.

Als je de toppen van een plant verwijdert, snijd je verbruikte energie af en duurt het langer voordat de haag is gevuld. Als je een bloeiende struik of boom voor je haag hebt gebruikt, bevordert het trimmen ook gezondere, levendigere bloemen. Als u een broedactiviteit in uw heggen opmerkt, overweeg dan om het onderhoudsnoeien uit te stellen tot nadat het seizoen voorbij is. Zowel snoeien als trimmen laten uw struik meer lucht en zonneschijn opnemen, die nodig zijn om uw haag gezond en stevig te houden.

Behalve dat je tuin er netjes en mooi aangelegd uitziet, helpen zowel snoeien als trimmen bij het onderhoud van je haag. Weten hoe vaak u moet trimmen en hoe vaak u heggen moet snoeien, hangt af van of uw struik groenblijvend of bladverliezend is. In tegenstelling tot onderhoudstrimmen, wordt snoeien niet gedaan om de groei van de haag te vertragen, maar om deze daadwerkelijk te stimuleren. Elektrische en benzineheggenscharen verwijderen veel van de handmatige inspanning en inspanning die gebruikelijk is bij het gebruik van een handschaar.

Door de bladeren af te knippen terwijl de scheuten zich vormen, wordt het vermogen van de bamboe om nieuwe scheuten te produceren, uitgeput. Het snoeien van je heggen in de winter is vooral belangrijk als je ze een beetje hebt laten gaan en je planten moet snoeien. Als je tussen deze tijden absoluut moet trimmen, moet je heel goed in de gaten houden en vervolgens eerst de heg onderzoeken. Dit kan worden gedaan door eerst palen rond uw heg te rijden en vervolgens touwtjes of draden ertussen te plaatsen om een sjabloon te maken waarmee u de plant kunt trimmen.

Door je ligusterhaag terug te snoeien, zes tot acht centimeter van de grond wanneer nieuwe groei begint, zal vertakking aan de basis van de plant stimuleren. Het goed snoeien van een haag helpt deze door de jaren heen te behouden, zorgt voor voldoende dichtheid om ondoorzichtig te blijven en de heggengroei te optimaliseren. Snoeien is het verwijderen van dode, geïnfecteerde of zwakke takken van uw haag, terwijl trimmen de grootte en het gebladerte van uw struik behoudt.

Leave Reply

Required fields are marked *