Bevordert het snoeien van heggen de groei?

Door een haag in een wigvorm te snoeien die aan de onderkant breder is, wordt hij dikker door een gelijkmatiger hergroei mogelijk te maken. Snoei de haag aan de bovenkant terug om de groei naar de zijkanten van uw struiken te sturen en gebruik organische mest om de ontwikkeling van de plant te stimuleren.

Bevordert het snoeien van heggen de groei?

Door een haag in een wigvorm te snoeien die aan de onderkant breder is, wordt hij dikker door een gelijkmatiger hergroei mogelijk te maken. Snoei de haag aan de bovenkant terug om de groei naar de zijkanten van uw struiken te sturen en gebruik organische mest om de ontwikkeling van de plant te stimuleren. Als een haag oud en ernstig overwoekerd is, moet u wat verjongingssnoei doen volgens de driejarige regel. Verwijder tot een derde van de dikste stengels aan de basis van de plant en stimuleer nieuwe groei; herhaal het volgende jaar en het jaar erna.

Hierdoor krijg je een gezondere struik die kleiner is geworden. Onderhoudssnoeien van jonge ligusterheggen vindt plaats tussen het vroege voorjaar en de nazomer. Door je ligusterhaag terug te snoeien, zes tot acht centimeter van de grond wanneer nieuwe groei begint, zal het vertakken aan de basis van de plant stimuleren. Dit bevordert de wortelgroei en helpt nieuwere struiken om zich in de tuin te vestigen.

Vanaf daar, voor elke nieuwe voet van groei, trim je zes centimeter terug. Stop met trimmen in de nazomer om de herfstgroei niet aan te moedigen, wat kan leiden tot winterschade. Begin met het snoeien van een jonge haag voordat deze op ware grootte is. Door haagplanten te snoeien, kunnen ze een dichte nieuwe groei krijgen.

Een goede haag is overal dicht, niet alleen langs de bovenkant. Om dit het beste te bereiken, is het ideaal om kleine planten regelmatig licht te trimmen (mogelijk slechts 2 cm per keer verwijderd), zelfs voordat ze samen zijn gegroeid om een haag te vormen. Dit zorgt ervoor dat de jonge plant overal in de plant een dichte groei doormaakt, in plaats van alleen maar groter te worden en mogelijk langbenig te worden. Je moet je heggen snoeien zodat je ze kunt aanmoedigen om te groeien.

Trimmen helpt je heggen om plaagplagen te weerstaan, het zorgt ervoor dat er meer takken groeien en het helpt ze vorm te geven zodat ze er op hun best uitzien. De beste tijd van het jaar om dit te doen is in het late voorjaar, net voordat nieuwe groei de kans krijgt om te bloeien. Elke geselecteerde tak moet tot een hoogte van drie centimeter boven de grond worden gesneden. Gebruik hiervoor een schaar of snoeischaar.

Vergeet niet om uw sneden in een hoek van 45 graden te maken, net boven een naar buiten gerichte knop of groeiknooppunt. Binnen drie weken zou je nieuwe groei moeten zien verschijnen. Om te beginnen, snoei de plant met ongeveer een derde terug zodra deze in de winter is geplant. Knip die eerste zomer de zijtakken voorzichtig af om dikke en volle groei te stimuleren.

De volgende winter, idealiter tussen februari en maart, wanneer de planten slapend zijn, verkort de nieuwe groei iets en zullen ze volgend seizoen blijven struikelen. Knip in de tweede zomer gewoon de zijtakken opnieuw af om ervoor te zorgen dat de haag naar boven taps toelopend wordt met een bredere basis. Dit betekent maximale blootstelling aan zonneschijn voor uw hele plant. Snijd ten slotte tijdens de tweede herfst van de planten de leidende scheuten tot de hoogte die u wilt dat uw haag is; dit voorkomt dat de planten te hoog worden en moedigt de haag aan om naar buiten en dik te groeien.

Verwijder de helft van de nieuwe scheuten die uit de snoeisneden ontspruiten zodra ze groter zijn dan 6 inch. Knip de resterende scheuten terug tot verschillende hoogtes en snijd ze allemaal net boven een naar buiten gericht groeiknooppunt. Het dunner worden opent de luifel voor zonlicht en luchtcirculatie, waardoor een gezonde nieuwe groei in het midden van de struik mogelijk is. Het trimmen van de resterende nieuwe scheuten zal laterale vertakking bevorderen, waardoor de dikte toeneemt.

Met bloeiende struiken en krachtige niet-bloeiende struiken (meidoorn en liguster) moet het heggensnoeien beginnen zodra de haag is geplant. Verminder de hoogte van de planten met ongeveer een derde. Dit lijkt misschien drastisch voor nieuwe planten, maar als je dat niet doet, zal je haag altijd dun en onkruidig zijn aan de basis. De volgende herfst knipt de nieuwe groei met de helft terug en begin met het snijden van heggenzijscheuten tot de breedte die u wilt dat de haag is.

Evergreens en langzaam groeiende bladverliezende planten (beuken en haagbeuk) mogen na het planten niet worden ingesnoeid. Knip zijscheuten met een derde af, maar laat leidende scheuten groeien. De haag ziet er dun uit, maar houdt je zenuwen vast. Clip wanneer de planten een paar centimeter boven de hoogte komen die je wilt dat de haag is.

Dit stimuleert veel zijscheuten en de haag vult zich snel in. Koppen verwijderen de toppen van de takken, waardoor meer vertakking wordt aangemoedigd, terwijl dunner wordende sneden ervoor zorgen dat licht en lucht het midden van de plant bereiken, waardoor nieuwe, gezonde groei wordt bevorderd. Nadat je dode of zieke ledematen hebt verwijderd, begin je bij de eindknoppen, die zich aan het uiteinde van elke tak van een struik of haag bevinden. DeWalt heeft een fantastisch assortiment heggentrimmen gemaakt dat compatibel is met batterijen en ze hebben zich gericht op een of twee producten die het werk goed doen, dus de aanbevelingen zijn eenvoudig.

Taxus kan ook worden teruggebracht tot kale takken, maar het is het beste om één kant van de haag te doen, terug te laten groeien en dan de andere kant te doen. Toch kan overmatige begroeiing ook schadelijk zijn voor uw haag, omdat het de hoeveelheid licht en vocht die hij ontvangt kan verminderen, waardoor de groei stottert. Het hebben van weelderige, mooie heggen trekken de aandacht en kunnen een aantal slimme doeleinden dienen in uw tuin, zoals het fungeren als schermen voor privacy. Als je net als de meeste mensen bent, is dit de perfecte beschrijving voor die triest ogende haag die grenst aan je tuin.

Dit voorkomt dat het onderste deel van de plant door de nieuwe groei in de schaduw wordt gesteld van de zon, een klassieke reden waarom heggen onderaan dun worden. De beste tijd van het jaar om uw Leylandii-haag te snoeien is in het late voorjaar, omdat dit hem de kans geeft om voor de winter te herstellen en weer te groeien. Meststoffen met een hoog stikstofgehalte, zoals gazonmeststoffen of gepelletiseerde mestmeststoffen, zijn ideaal voor heggen die vaak worden gesnoeid, omdat ze nieuwe bladgroei bevorderen. Vergeet niet om de toppen van de haag waterpas te houden en de onderkant breder te houden (om licht bij de onderste takken te laten komen).

Hoe vaak dit moet gebeuren, hangt af van hoe snel uw haag groeit, wat op zijn beurt zal worden beïnvloed door het klimaat, de groeiomstandigheden en het geselecteerde type plant. Onthoud ook de juiste plant voor de juiste regio, het gebruik van een plant die niet goed groeit in uw regio zou kunnen vertrekken met een haag zoals hieronder. .

Leave Reply

Required fields are marked *