Wanneer moet je je heggen niet snoeien?

Schuifheggen nog een of twee keer tijdens het seizoen. Houd altijd een interval van zes tot acht weken in, zodat geschoren planten zich kunnen herstellen.

Wanneer moet je je heggen niet snoeien?

Schuifheggen nog een of twee keer tijdens het seizoen. Houd altijd een interval van zes tot acht weken in, zodat geschoren planten zich kunnen herstellen. Snoei niet te laat in noordelijke regio's. Vermijd snoeien in gebieden met koude winters na half augustus.

Idealiter zouden heggen in de late winter moeten worden gesnoeid, wanneer planten slapend zijn en geen knoppen hebben geproduceerd, vooral als je drastisch bezuinigt. Je wilt niet dat ze de knop breken voordat je snoeit, omdat je wilt dat de energie van de plant gaat naar het produceren van nieuwe groei waar je die wilt, zegt Roger. Als je de toppen van een plant verwijdert, snijd je verbruikte energie af en duurt het langer voordat de haag is gevuld. Het snoeien van onderhoud wordt meestal één keer per jaar uitgevoerd voor informele heggen en twee keer voor formele heggen.

Er zijn echter bepaalde heggen waarvoor drie bezuinigingen per jaar nodig kunnen zijn. Als je je afvraagt wanneer je je heggen moet snoeien, gebeurt dit meestal ergens tussen de lente en de zomer. U pleit voor het snoeien van uw haag in april en mei, wanneer het nestelen van vogels in volle gang is. U vermeldt niet dat het illegaal is om nestvogels te storen - wat zeer waarschijnlijk zal gebeuren als uw advies wordt opgevolgd.

Heggen mogen tussen half februari en augustus niet worden gesnoeid. Als je tussen deze tijden absoluut moet trimmen, moet je heel goed in de gaten houden en vervolgens eerst de heg onderzoeken. De seizoenen voor het snijden van heggen en de frequentie van het snijden zijn afhankelijk van de soort, maar als vuistregel moeten formele groenblijvende planten zoals doos of liguster ongeveer twee tot drie keer per jaar worden bijgesneden tijdens het groeiseizoen (rond mei tot september); en sommige snelgroeiende coniferen zoals leylandii moeten mogelijk meer worden getrimd vaak om ze onder controle te houden. Knip na eind augustus geen coniferen.

Gedragen bladverliezende heggen zoals beuken of haagbeuk moeten eind augustus worden gekapt, en als ingrijpende renovatie nodig is, doe dat dan eind februari terwijl de fabriek nog inactief is. Deze heggen worden meestal gekweekt vanwege hun gebladerte. Gelukkig zijn ze niet zo kieskeurig als bloeiende struiken als het gaat om de juiste snoeitijd. De vuistregel is om groenblijvende heggen te snoeien vlak voordat ze hun rustperiode in de late winter of het vroege voorjaar doorbreken.

Net als bij goede komedie is timing alles, en de algemene regel bij snoeien is om het in de winter of het vroege voorjaar te doen. Dit is wanneer uw planten inactief zijn; de schade veroorzaakt door snoeien is beperkt en wanneer de voorjaarsgroei optreedt, zal deze reageren op uw snijwonden. Als je leert heggen te trimmen, is het verrassend eenvoudig om meer schade dan goed aan te richten wanneer je begint met trimmen. Het wegknippen van grote takken aan bomen of hoge privacybeplantingen vormt echter een veiligheidsrisico en de meeste doe-het-zelvers hebben niet de apparatuur om hoge takken gemakkelijk te verwijderen.

Als de snoeitaak vereist om een elektrische zaag op een ladder te gebruiken, is het waarschijnlijk het beste om een landschapsarchitectuur- of boomtrimbedrijf te bellen in plaats van te proberen de taak zelf te maken. Wat voor soort trim doe je - formatief snoeien op een nieuwe plant of onderhoudstrimmen op iets meer ingeburgerd - en wat voor soort plant is het - bladverliezend of groenblijvend.

Leave Reply

Required fields are marked *