Is er een verkeerd moment om heggen te snoeien?

Idealiter zouden heggen in de late winter moeten worden gesnoeid, wanneer planten slapend zijn en geen knoppen hebben geproduceerd, vooral als je drastisch bezuinigt. Je wilt niet dat ze de knop breken voordat je snoeit, omdat je wilt dat de energie van de plant gaat naar het produceren van nieuwe groei waar je die wilt, zegt Roger.

Is er een verkeerd moment om heggen te snoeien?

Idealiter zouden heggen in de late winter moeten worden gesnoeid, wanneer planten slapend zijn en geen knoppen hebben geproduceerd, vooral als je drastisch bezuinigt. Je wilt niet dat ze de knop breken voordat je snoeit, omdat je wilt dat de energie van de plant gaat naar het produceren van nieuwe groei waar je die wilt, zegt Roger. U pleit voor het snoeien van uw haag in april en mei, wanneer het nestelen van vogels in volle gang is. U vermeldt niet dat het illegaal is om nestvogels te storen - wat zeer waarschijnlijk zal gebeuren als uw advies wordt opgevolgd.

Heggen mogen tussen half februari en augustus niet worden gesnoeid. Als je tussen deze tijden absoluut moet trimmen, moet je heel goed in de gaten houden en vervolgens eerst de heg onderzoeken. Het snoeien van onderhoud wordt meestal één keer per jaar uitgevoerd voor informele heggen en twee keer voor formele heggen. Er zijn echter bepaalde heggen waarvoor drie bezuinigingen per jaar nodig kunnen zijn.

Als je je afvraagt wanneer je je heggen moet snoeien, gebeurt dit meestal ergens tussen de lente en de zomer. Nieuwe heggen moeten meestal direct na het planten worden gesnoeid. De meeste haagbeplanting vindt plaats in de late winter of de lente, wanneer de planten nog moeten herstellen van de rustperiode. Je kunt ook planten in de herfst of zomer als er actieve groei is.

Voor degenen die in de lente zijn geplant, snoei ze onmiddellijk na het planten voordat hun knoppen beginnen te breken. Overweeg voor in de zomer geplante heggen echter om ze laat in het seizoen te trimmen nadat ze inactief zijn geworden. Verwaarloosde, overwoekerde lentebloeiende struiken vereisen vaak uitgebreide snoei om de planten te verjongen of te vernieuwen. De beste tijd om grote, overwoekerde struiken te verjongen, is de late winter of het vroege voorjaar (maart of begin april).

Zwaar snoeien in de late winter of het vroege voorjaar zal de bloemweergave gedurende 2 of 3 jaar verminderen of elimineren. Het snoeien van verjonging zal echter de gezondheid van de struiken herstellen. Als je leert heggen te trimmen, is het verrassend eenvoudig om meer schade dan goed aan te richten wanneer je begint met trimmen. Het wegknippen van grote takken aan bomen of hoge privacybeplantingen vormt echter een veiligheidsrisico en de meeste doe-het-zelvers hebben niet de apparatuur om hoge takken gemakkelijk te verwijderen.

Het snoeien en snoeien van heggen is een essentiële tuiniervaardigheid waarbij de dode of overwoekerde stengels, wortels en takken op heggen, bomen en struiken worden verwijderd. Als de snoeitaak vereist om een elektrische zaag op een ladder te gebruiken, is het waarschijnlijk het beste om een landschapsarchitectuur- of boomtrimbedrijf te bellen in plaats van te proberen de taak zelf te maken.

Leave Reply

Required fields are marked *