Wat is heg trimmen?

Langbenige groei moet worden teruggebracht nadat de plant heeft gebloeid om de vorm van de haag te behouden, maar verwijder scheuten met een snoeischaar en niet met een schaar, omdat dit het probleem van afgeknipte bladeren die rotten voorkomt. Formele heggen moeten nauw worden bijgesneden om een scherpe omtrek te behouden.

Wat is heg trimmen?

Langbenige groei moet worden teruggebracht nadat de plant heeft gebloeid om de vorm van de haag te behouden, maar verwijder scheuten met een snoeischaar en niet met een schaar, omdat dit het probleem van afgeknipte bladeren die rotten voorkomt. Formele heggen moeten nauw worden bijgesneden om een scherpe omtrek te behouden. Heggen zijn gemaakt van meerdere heesters die dicht in een rechte rij zijn geplant zodat ze netjes in elkaar overvloeien. Ze kunnen het terrein van uw huis omlijsten en een decoratieve rand aan uw tuin toevoegen.

Of je nu een kleine set struiken hebt of een grotere kolom struiken, ze regelmatig trimmen is belangrijk voor een goed onderhouden gazon. Rijen dik geplante struiken kunnen een mooie manier zijn om grenzen en grenslijnen te definiëren, kinderen en huisdieren binnen (of buiten) te houden en vogels onderdak en zelfs voedsel te geven. Maar zoals alle struiken hebben heggen regelmatig water geven, voeren en snoeien nodig om er op hun best uit te zien. Hoewel mensen misschien vergeten wortels een goed drankje te geven bij warm weer of in het vroege voorjaar te bemesten met een goede 10-10-10-formule, is het laatste gebied waar de meesten van ons het echt verliezen.

Gebruik dus bij elke schaar bypass-handsnoeischaren om wat ruimtes in de haag te creëren voor licht en lucht. Reik om de paar meter naar binnen en knip een tak of twee in een hoek van 45 graden, net boven een knop of folder die groeit in een richting die je wilt aanmoedigen. Voor formele heggen moeten die struiken ook scheren en veelvuldig snoeien verdragen, zoals taxus, liguster en buxus. Over het algemeen heeft een haag minimaal 3 voet breed nodig.

Als het op hoogte aankomt, zal het onderhoud van uw haag op ongeveer ooghoogte vergemakkelijken; wees anders voorbereid om een ladder te beklimmen om bij de bovenloop te komen. Verwacht niet dat een hedge veel privacy biedt of een ongewenste weergave blokkeert. Heggen worden over het algemeen op 6 tot 8 voet hoog gehouden; privacyaanplant kan 30 voet stijgen. Over het algemeen zijn zeefbeplantingen ook veel breder, bestaande uit een mix van verspringende groenblijvende en loofbomen, struiken en vaste planten voor een natuurlijke uitstraling.

Laat een haag een haag zijn, een aantrekkelijke struikrand die je tuin omsluit en het landschap verenigt, zegt Roger. Als privacy is wat je zoekt, kijk dan naar grote bomen. Het snoeien van heggen is anders dan het snoeien van individuele monsterheesters. Omdat heggen meestal bedoeld zijn om privacy te bieden, is het belangrijk dat de struiken van boven naar beneden zo vol mogelijk zijn.

Dit vereist een trimstrategie waarbij de zijkanten van de haag in een naar buiten aflopende hoek worden gesnoeid, zodat de bovenkant van de heg smaller is dan de onderkant. Deze vorm zorgt ervoor dat de onderste takken langs de zijkanten van de struiken niet worden overschaduwd door de bovenste takken, zodat ze voldoende zonlicht krijgen om te groeien en het lichaam van de haag op te vullen. Nu u over de juiste heggensnijgereedschappen beschikt, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het interieur van de formele struik wat licht krijgt. Begin met het gebruik van een handschaar om dood hout op te ruimen en de bovenkant van de struik te verdunnen.

Je moet elk jaar ongeveer een vierde van de oude groeitakken verwijderen door ze op de grond af te snijden. Vervolgens is het belangrijk om heggen te trimmen zodat de onderkant van de haag breder is dan de bovenkant. Een haag van vijf meter hoog die aan de onderkant twee en een halve voet breed is, moet bijvoorbeeld een voet breed zijn aan de bovenkant. Als de bovenste takken over de onderste takken hangen, worden de onderste takken overschaduwd en sterven ze uiteindelijk uit.

Gebruik de inzet en het touwtje om de gewenste hoogte en breedte te markeren voor de uiteindelijke look. Verwijder de groei van meer dan een jaar niet tegelijk, tenzij u een oude haag rehabiliteert. Draag handschoenen en oogbescherming en begin met het afsnijden van uw richtlijnen. Zorg ervoor dat u de heggenschaar perfect horizontaal houdt voor vlakke sneden.

De bedoeling achter het snoeien van heggen is om te voorkomen dat dode of stervende takken naburige planten en mensen beschadigen. Door deze takken te verwijderen laat je de bloemen of vruchten van de haag bloeien. In tegenstelling tot onderhoudstrimmen, wordt snoeien niet gedaan om de groei van de haag te vertragen, maar om deze daadwerkelijk te stimuleren. Andere redenen waarom tuinders hun heggen snoeien, is om zieke of door ongedierte geteisterde takken te verwijderen.

.

Leave Reply

Required fields are marked *