Kun je een haag te veel trimmen?

Het snoeien van heggen kan een rustige en ontspannende taak zijn. Eentje waar we van genieten bij warmer weer en die heggen gezond en sterk buiten houdt.

Kun je een haag te veel trimmen?

Het snoeien van heggen kan een rustige en ontspannende taak zijn. Eentje waar we van genieten bij warmer weer en die heggen gezond en sterk buiten houdt. Het is echter mogelijk om uw heg te veel te snoeien, en als dit gebeurt, loopt u het risico uw haag te doden of permanente schade aan te richten. Als je een haag te ver snijdt, kun je het vermogen om nieuwe bladeren en scheuten te laten groeien in gevaar brengen tijdens herstel.

Dit kan de plant verhongeren, de hormonale balans destabiliseren en zelfs leiden tot plantendood. Als een haag oud en ernstig overwoekerd is, moet u wat verjongingssnoei doen volgens de driejarige regel. Verwijder tot een derde van de dikste stengels aan de basis van de plant en stimuleer nieuwe groei; herhaal het volgende jaar en het jaar erna. Hierdoor krijg je een gezondere struik die kleiner is geworden.

Snijd de laagste, zwaarste takken terug naar de stam als ze er overwoekerd uitzien. Omdat snoeien nieuwe gezwellen veroorzaakt, zal laag snoeien op de struik het dichte gebladerte stimuleren dat heggen definieert. Het vroege voorjaar is de veiligste tijd om dit te doen; later in het jaar kunt u nieuwe groei afsnijden, waardoor heggen er dun uitzien. Een HEDGE is geweldig, als grens of als achtergrond voor struiken en bloemen, en een haag is voor eigen rekening een aantrekkelijk tuinkenmerk, maar wat gebeurt er als heggen te groot worden, zoals ze bijna steevast doen? Heggen worden uiteindelijk bijna altijd te hoog en te breed.

Dit kan gebeuren als gevolg van verwaarloosd knippen, maar het gebeurt ook met goed geknipte heggen omdat A HEDGE geweldig is, als grens of als achtergrond voor struiken en bloemen, en een haag is voor eigen rekening een aantrekkelijk tuinkenmerk, maar wat gebeurt er als heggen te groot worden, omdat ze bijna steevast doen? Heggen worden uiteindelijk bijna altijd te hoog en te breed. Dit kan gebeuren als gevolg van verwaarloosd knippen, maar het gebeurt ook met goed geknipte heggen omdat er elk groeiseizoen een kleine hoeveelheid nieuwe groei overblijft. Snoeien in de winter Idealiter moeten heggen in de late winter worden gesnoeid, wanneer planten slapend zijn en geen knoppen hebben geproduceerd, vooral als u drastisch bezuinigt. Je wilt niet dat ze de knop breken voordat je snoeit, omdat je wilt dat de energie van de plant gaat naar het produceren van nieuwe groei waar je die wilt, zegt Roger.

Idealiter moeten heggen in de late winter worden gesnoeid, wanneer planten slapend zijn en geen knoppen hebben geproduceerd, vooral als je drastisch bezuinigt. Het verwijderen van veel dood hout of het voortdurend snoeien van struiken die in hoge mate groeien, kan betekenen dat de plant slecht past bij het landschap. Als u veel oppervlakte heeft om te bezuinigen, komt een aangedreven heggenschaar van pas, maar als u budgetbewust bent, kunt u ervoor kiezen om er een te huren in plaats van deze te kopen. Evenzo staat er geen wet- of regelgeving dat u een bouwvergunning moet krijgen om een haag op uw eigendom te verwijderen.

Als algemene vuistregel geldt dat de rustperiode in de winter over het algemeen wordt beschouwd als de beste tijd om uw heggen te snoeien en terug te snoeien. Gebruik dus bij elke schaar bypass-handsnoeischaren om wat ruimtes in de haag te creëren voor licht en lucht. Als u een haagplant snoeit, kunt u voorkomen dat Auxins hun functie vervullen bij het kweken van nieuwe scheuten, wat van invloed is op de hoeveelheid Cytokin-activiteit, wat leidt tot verminderde wortelgroei, wat vervolgens kan leiden tot minder Auxin-productie in het volgende jaar. Batterijheggenscharen hebben een groter bereik, wat het uiteindelijk veel gemakkelijker maakt om hoge heggen en struiken zonder beperking te snoeien.

Hoge heggen hebben er baat bij om voor de winter te worden vastgebonden, zorg ervoor dat u touw- of kettingslot (plastic boomguying materiaal) gebruikt in plaats van met slang bedekte draad, die de stammen kan omgorden als ze te lang worden achtergelaten. Die struiken, heggen en struiken in je landschap moeten worden gesnoeid om er goed uit te zien en ze sterk en gezond te houden. Snoeien en trimmen zijn in wezen technieken die de natuurlijke processen van de natuur volgen, alleen op een meer gecontroleerde en beheerde manier. Elektrische heggenscharen en benzine heggenscharen verwijderen veel van de handmatige inspanning en inspanning die gebruikelijk is bij het gebruik van een handschaar.

Het idee is om dit voorjaar de ene kant van de haag op te stijgen en de andere kant volgend voorjaar of over twee jaar. .

Leave Reply

Required fields are marked *