Wat is de beste techniek voor het trimmen van bomen?

Snijd in de regel altijd terug naar een tak, takje of knop die is gericht in de richting waarin je wilt dat de boom groeit. Deze methode stimuleert gecontroleerde, gezonde nieuwe groei.

Wat is de beste techniek voor het trimmen van bomen?

Snijd in de regel altijd terug naar een tak, takje of knop die is gericht in de richting waarin je wilt dat de boom groeit. Deze methode stimuleert gecontroleerde, gezonde nieuwe groei. Als je niet zeker weet of je een tak moet verwijderen, knip dan niet. Je kunt hem altijd later knippen, maar je kunt hem nooit terugzetten.

Reinig en oliegereedschap regelmatig, inclusief het afvegen van een olieachtige doek op messen en andere metalen oppervlakken. Houd de snijkanten scherp; meerdere passen met een goede oliesteen zijn meestal voldoende. Verf, vernis of behandel houten handvatten regelmatig met lijnolie. Draai of zeef geen snoeischaar of takkenschaar.

Houd de te snijden tak zo diep mogelijk in de kaken en bij het draaipunt. Knip geen draden af met snoeigereedschap. Bedankt voor de lijst met do's en don'ts als het gaat om het snoeien van je boom, ik vind de tip echt leuk om niet zonder goede reden te snoeien. Je zou meer schade aan je bomen kunnen aanrichten zonder het te weten.

Als je niet weet wat je doet, dan moet je het aan de prof's overlaten zoals het artikel zegt, ik denk dat je moet weten wanneer je je boom moet snoeien. Zoals je al zei in het eerste opsommingsteken onder niet, je moet niet zonder goede reden snoeien. Als je gewoon een boom snoeit om het te doen, kun je de boom echt ruïneren. Er is een speciale manier om de boom te kappen en je wilt niet te veel trimmen of je kunt echt in de problemen komen.

Er zijn veel manieren om zowel de gezondheid als de vorm van een boom te verbeteren. Het doel van elk is om een boom te creëren met een goede licht- en luchtcirculatie, aantrekkelijke eigenschappen en kracht. De vier meest populaire snoeimethoden voor bomen voor algemeen snoeien zijn kroonuitdunning, kroonverhoging, kroonverkleining en kroonreiniging. Je merkt misschien dat bij elke snoeimethode de kroon van de boom betrokken is.

Dat komt omdat de kroon van de boom essentieel is voor het produceren van bladeren voor fotosynthese. Zonder een sterke en gezonde kroon zal de rest van de boom na verloop van tijd verzwakken. Ik waardeer het toen je zei dat snoeien en trimmen de bomen gezond maken omdat de dode takken die de hulp kunnen beschadigen, worden verwijderd. Gewond boomweefsel wordt nooit gerepareerd en teruggebracht naar de voormalige staat, net als een snee in iemands hand.

Bomen reageren door de wond te sluiten en het beschadigde weefsel te compartimenteren of te isoleren van het omliggende weefsel. Bedankt voor de tip om je bomen altijd te beoordelen na een storm om te zien of je voor wat snoeien moet zorgen. Je kunt het gebied ook behandelen met chemicaliën zoals Roundup Tree Stump %26 Rootkiller of Bayer Tree Stump Killer, maar je moet ervoor zorgen dat je de zuignap zo ver mogelijk van de hoofdboom trekt om te voorkomen dat de hoofdwortels beschadigd raken. De meeste boomtakken die worden teruggesnoeid naar de stam of een hoofdtak hebben drie sneden nodig om schade aan de schors te voorkomen.

Een veelgemaakte fout bij het snoeien van jonge bomen is om ze van kleine takken te strippen en alleen een plukje bladeren aan de bovenkant van de boom achter te laten. Op de lange termijn kan het geld dat u kunt besparen uiteindelijk veel meer kosten aan onderhoud en toekomstige boomgerelateerde problemen. Ik ben het ermee eens dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat een boomdienst de juiste procedures en normen volgt, zoals het artikel uitlegt. Bedankt dat je hebt uitgelegd dat de winter een goed moment is om te snoeien, aangezien de meeste bomen op dit moment slapend zijn.

De meeste mensen denken niet twee keer na over hun bomen totdat ze geplaagd worden door ziekten en gekapt moeten worden. Mijn ouders wonen in een huis dat omringd is door bomen, en naarmate ze ouder worden, is het moeilijker voor hen om voor ze te zorgen. Door bomen op specifieke manieren te snoeien en te trimmen, kunt u vruchtvorming en bloei stimuleren, planten in specifieke vormen vormen en de plantgrootte regelen. Dit is uitstekende informatie, en ik geloof dat ik na het eerste jaar van planten een boomservice zal gebruiken om mijn bomen voor mij te snoeien, zodat ik kan leren hoe ik het goed moet doen.

Leave Reply

Required fields are marked *