Is heggen snoeien?

Voor bloeiende heggen en struiken hangt het trimmen af van wanneer ze bloeien. Voorjaarsbloeiende struiken moeten worden geknipt nadat ze bloeien en zomerse struiken moeten in de lente of winter worden gesneden.

Is heggen snoeien?

Voor bloeiende heggen en struiken hangt het trimmen af van wanneer ze bloeien. Voorjaarsbloeiende struiken moeten worden geknipt nadat ze bloeien en zomerse struiken moeten in de lente of winter worden gesneden. Voor nieuwe heggen en bloeiende struiken, snoei ze vroeg en vaak om een gezonde groei te stimuleren en om de gewenste vorm te krijgen. Idealiter moeten heggen in de late winter worden gesnoeid, wanneer planten slapend zijn en geen knoppen hebben geproduceerd, vooral als je drastisch bezuinigt.

Je wilt niet dat ze de knop breken voordat je snoeit, omdat je wilt dat de energie van de plant gaat naar het produceren van nieuwe groei waar je die wilt, zegt Roger. Als je de toppen van een plant verwijdert, snijd je verbruikte energie af en duurt het langer voordat de haag is gevuld. Met bloeiende struiken en krachtige niet-bloeiende struiken (meidoorn en liguster) moet het heggensnoeien beginnen zodra de haag is geplant. Verminder de hoogte van de planten met ongeveer een derde.

Dit lijkt misschien drastisch voor nieuwe planten, maar als je dat niet doet, zal je haag altijd dun en onkruidig zijn aan de basis. De volgende herfst knipt de nieuwe groei met de helft terug en begin met het snijden van heggenzijscheuten tot de breedte die u wilt dat de haag is. Evergreens en langzaam groeiende bladverliezende planten (beuken en haagbeuk) mogen na het planten niet worden ingesnoeid. Knip zijscheuten met een derde af, maar laat leidende scheuten groeien.

De haag ziet er dun uit, maar houdt je zenuwen vast. Clip wanneer de planten een paar centimeter boven de hoogte komen die je wilt dat de haag is. Dit stimuleert veel zijscheuten en de haag vult zich snel in. Kleine tot middelgrote heggen kunnen uit de vrije hand op de gewenste hoogte worden geknipt.

Maar om lange heggen nauwkeurig te trimmen, is het het beste om een strakke nylonlijn tussen twee houten palen te strekken om de afgewerkte hoogte van de haag weer te geven. Leid uw trimmer vervolgens langs de lijn om een rechte, gelijkmatige snede te maken. heggensnoeien is anders dan het snoeien van individuele monsterheesters. Omdat heggen meestal bedoeld zijn om privacy te bieden, is het belangrijk dat de struiken van boven naar beneden zo vol mogelijk zijn.

Dit vereist een trimstrategie waarbij de zijkanten van de haag in een naar buiten aflopende hoek worden gesnoeid, zodat de bovenkant van de heg smaller is dan de onderkant. Deze vorm zorgt ervoor dat de onderste takken langs de zijkanten van de struiken niet worden overschaduwd door de bovenste takken, zodat ze voldoende zonlicht krijgen om te groeien en het lichaam van de haag op te vullen. Nu u over de juiste heggensnijgereedschappen beschikt, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het interieur van de formele struik wat licht krijgt. Begin met het gebruik van een handschaar om dood hout op te ruimen en de bovenkant van de struik te verdunnen.

Je moet elk jaar ongeveer een vierde van de oude groeitakken verwijderen door ze op de grond af te snijden. Vervolgens is het belangrijk om heggen te trimmen zodat de onderkant van de haag breder is dan de bovenkant. Een haag van vijf meter hoog die aan de onderkant twee en een halve voet breed is, moet bijvoorbeeld een voet breed zijn aan de bovenkant. Als de bovenste takken over de onderste takken hangen, worden de onderste takken overschaduwd en sterven ze uiteindelijk uit.

Gebruik de inzet en het touwtje om de gewenste hoogte en breedte te markeren voor de uiteindelijke look. Verwijder de groei van meer dan een jaar niet tegelijk, tenzij u een oude haag rehabiliteert. Draag handschoenen en oogbescherming en begin met het afsnijden van uw richtlijnen. Zorg ervoor dat u de heggenschaar perfect horizontaal houdt voor vlakke sneden.

Dit zorgt ervoor dat u uw heg bijsnijdt zodat de bovenzijde vlak en vlak is, ongeacht de helling van de grond. Om de strakke lijn van de haag te behouden, moet deze drie keer per jaar worden geknipt, in plaats van de trim van één keer per jaar die de meeste beukenheggen nodig hebben. Als u hulp wilt bij het snoeien van uw heggen, struiken of struiken (of wat dan ook landschapsonderhoud), dan helpt Urban Eden Landscaping u graag. Als het gaat om het snoeien van heggen, met name formele heggen, is uw 20V MAX* Lithium heggenschaar het perfecte hulpmiddel.

Zomerbloeiende struiken moeten in de late winter of vroeg in het voorjaar worden gesnoeid voordat er actieve nieuwe groei aan de gang is. Informele heggen, die in een meer natuurlijke vorm mogen uitgroeien, moeten slechts één of twee keer per jaar worden getrimd. Heesters, struiken en heggen kunnen zelfs de verkoopwaarde van uw huis verhogen, maar alleen als ze goed worden onderhouden en netjes zijn getrimd. Een snoerloze trimmer biedt de vrijheid om ongebonden rond het pand te dwalen, zoals een gastrimmer, maar is ook veel stiller dan een elektrische trimmer.

Het is belangrijk om de zijkanten van de heg schuin af te knippen, zodat deze aan de onderkant breder is en aan de bovenkant iets smaller. Op het punt waar je heg vol is en de omgekeerde vaasvorm begint aan te nemen, kun je overschakelen naar een nauwkeurigere trimtechniek om een klassieke haag te creëren met een platte bovenkant en zijkanten. Elektrische heggenscharen met snoer zijn populair omdat ze extreem gebruiksvriendelijk, zeer stil en vrijwel onderhoudsvrij zijn. Als dit landschapskarwei te veel voor u is om aan te pakken, neem dan vandaag nog contact op met een lokale professional die uw heggen in een handomdraai kan laten trimmen.

Als dat zo is en uw heggensnoeien hen kan verstoren, wacht dan tot de kuikens zijn gevlogen voordat u aan het werk gaat. Voor grotere, complexere heggen is het het beste om aangedreven, verlengde heggenscharen te gebruiken, waardoor de klus vrij snel wordt geklaard. Als je aandringt op het uiterlijk van een formele haag, wil je dit trimmen misschien maandelijks herhalen, afhankelijk van de plantensoort. .

Leave Reply

Required fields are marked *