Waarom trimmen mensen heggen?

Regelmatig snoeien is belangrijk voor de gezondheid van uw heggen. Het uitsnijden van dode of zieke delen van de plant zal de haag gezonder houden en tegelijkertijd nieuwe groei mogelijk maken.

Waarom trimmen mensen heggen?

Regelmatig snoeien is belangrijk voor de gezondheid van uw heggen. Het uitsnijden van dode of zieke delen van de plant zal de haag gezonder houden en tegelijkertijd nieuwe groei mogelijk maken. Het verwijderen van dood hout vermindert ook het risico op insectenproblemen in de haag. De bedoeling achter het snoeien van heggen is om te voorkomen dat dode of stervende takken naburige planten en mensen beschadigen.

Door deze takken te verwijderen laat je de bloemen of vruchten van de haag bloeien. In tegenstelling tot onderhoudstrimmen, wordt snoeien niet gedaan om de groei van de haag te vertragen, maar om deze daadwerkelijk te stimuleren. Andere redenen waarom tuinders hun heggen snoeien, is het verwijderen van zieke of door ongedierte geteisterde takken. Als een haag oud en ernstig overwoekerd is, moet u wat verjongingssnoei doen volgens de driejarige regel.

Verwijder tot een derde van de dikste stengels aan de basis van de plant en stimuleer nieuwe groei; herhaal het volgende jaar en het jaar erna. Hierdoor krijg je een gezondere struik die kleiner is geworden. Veel mensen trimmen en snoeien vaak voor visuele doeleinden. Overwoekerde struiken zijn niet alleen lelijk, maar ze blokkeren ook het uitzicht en kunnen een ingang bieden voor ongedierte als ze gebouwen raken.

Het is mogelijk om planten te trimmen om hun bloei te verbeteren, de vorm te veranderen, de grootte te verkleinen en de luifel vorm te geven. Formele heggen hebben een harde omtrek van gebladerte van de bovenkant van de haag tot de grond. Ze moeten worden geknipt terwijl de nieuwe groei groen is. De meest voorkomende fout die mensen maken bij het snoeien van een haag is het snijden van de plant in een doosvorm met scherpe randen.

Het is belangrijk om een haag af te knippen zodat de bovenkant smaller is dan de onderkant; op deze manier kan zonlicht alle bladeren van de plant bereiken. De onderste takken van doosvormige heggen dunnen meestal uit en sterven zelfs af door gebrek aan zonlicht. Snoei bloeiende heggen na de bloei om te voorkomen dat knoppen worden afgesneden. Als u echt hoge heggen moet snoeien, overweeg dan om een heggenschaar met groot bereik te kopen of te huren.

Dit speciale gereedschap is in wezen een standaard trimmer die is bevestigd aan een lange, verstelbare as. Het biedt de gemakkelijkste en veiligste manier om hoge takken te trimmen zonder op een ladder te hoeven staan. Als de snoeitaak vereist om een elektrische zaag op een ladder te gebruiken, is het waarschijnlijk het beste om een landschapsarchitectuur- of boomtrimbedrijf te bellen in plaats van te proberen de taak zelf te maken. Het wegknippen van grote takken aan bomen of hoge privacybeplantingen vormt echter een veiligheidsrisico en de meeste doe-het-zelvers hebben niet de apparatuur om hoge takken gemakkelijk te verwijderen.

Mijn bomen zijn al een tijdje niet gesnoeid en ze beginnen er overwoekerd en niet aantrekkelijk uit te zien. Als je leert heggen te trimmen, is het verrassend eenvoudig om meer schade dan goed aan te richten wanneer je begint met trimmen. Er zijn manieren om bepaalde bomen te trimmen die hun vermogen om sneeuw, ijs en krachtige stormen te weerstaan vergroten.

Leave Reply

Required fields are marked *