Wat gebeurt er met een boom als je hem niet snoeit?

Wanneer een boom is geïnfecteerd door een ziekte en worstelt om te overleven, kan het niet wegsnijden van aangetaste takken resulteren in de dood van de hele boom. Snoeien van bomen voorkomt dat de ziekte zich verspreidt.

Wat gebeurt er met een boom als je hem niet snoeit?

Wanneer een boom is geïnfecteerd door een ziekte en worstelt om te overleven, kan het niet wegsnijden van aangetaste takken resulteren in de dood van de hele boom. Snoeien van bomen voorkomt dat de ziekte zich verspreidt. Tijdens een harde wind of een zware storm worden dode of stervende takken gemakkelijk uit de boom gescheurd. Snoeien stimuleert nieuwe groei van planten en bomen.

Helaas maken dezelfde planten zich klaar om de komende wintermaanden in slaap te vallen. Door ze nu te snoeien, zouden deze planten alleen maar verzwakken. Het snoeien van bomen bevordert eigenlijk nieuwe groei. Wanneer je worstelende of onaantrekkelijke takken verwijdert, kan je boom meer grondstoffen (zoals water en voedingsstoffen) besteden aan andere delen van de plant.

Deze delen duwen hergroei uit in een poging om de bovenkant van je boom in evenwicht te brengen met het bestaande wortelstelsel. Over het algemeen zie je nieuwe groei rond de bezuinigingen. Hoe meer je snoeit, hoe weelderig je boom zal groeien, zolang je niet te ver gaat. Deze tips voor het snoeien van bomen kunnen helpen.

De winter is het slapende seizoen voor planten en bomen in het noordoosten van Ohio en is een uitstekende tijd om de meeste bomen en struiken te snoeien. Snoeien is veel meer dan het eenvoudig afzagen van ledematen en zou een vast onderdeel moeten zijn van alle onderhoudsprogramma's voor bomen en struiken. Sommige huiseigenaren vinden het niet erg om doe-het-zelf boomtrimmen en snoeien uit te voeren, maar het kan een beetje ingewikkeld (en gevaarlijk) worden als je te maken hebt met grote bomen. Net als het trimmen van bomen kan het snoeien van bomen u helpen ongewenste groei te verwijderen, of het nu gaat om zichtbaar gebladerte of een deel van het wortel Als u uw bomen een bepaalde esthetiek wilt geven, zoek dan een lokale boomservice die gespecialiseerd is in siersnoeien.

Je denkt misschien dat je boom gezond en sterk wordt, maar als je niet door de takken heen kunt kijken, is je boom te dicht. Snoeien van bomen kan een veiligheidsrisico helpen voorkomen door ervoor te zorgen dat uw boom van boven naar beneden gezond is. Misschien vind ik een landschapsonderhoudsservice die het snoeien van bomen aanbiedt, omdat ik er een hekel aan zou hebben om ze per ongeluk schade aan te richten. Of je nu in het bos woont of wat bomen voor landschapsarchitectuur hebt, je moet weten wanneer je je bomen moet snoeien.

Als professional in boomservice probeer ik mijn klanten altijd voor te lichten over het belang van regelmatige boomverzorging en snoeien. Ik wilde er ook aan toevoegen dat het een geweldige service is die jullie hebben met deze blog over bomen en boomservice. Dankzij dit informatieve artikel zal ik hem zeker vertellen dat hij vertrouwde snoeiservices voor bomen moet raadplegen, omdat ze meer informatie en tips kunnen geven over boomverzorging. Omdat snoeien nieuwe groei inspireert, moet u ervoor zorgen dat u regelmatig onderhoud en snoeit op misvormde bomen, omdat deze sneller kunnen groeien dan normaal.

Leave Reply

Required fields are marked *