Wat gebeurt er als de bomen niet worden gesnoeid?

Wanneer een boom is geïnfecteerd door een ziekte en worstelt om te overleven, kan het niet wegsnijden van aangetaste takken resulteren in de dood van de hele boom. snoeien van bomen voorkomt dat de ziekte zich verspreidt.

Wat gebeurt er als de bomen niet worden gesnoeid?

Wanneer een boom is geïnfecteerd door een ziekte en worstelt om te overleven, kan het niet wegsnijden van aangetaste takken resulteren in de dood van de hele boom. snoeien van bomen voorkomt dat de ziekte zich verspreidt. Tijdens een harde wind of een zware storm worden dode of stervende takken gemakkelijk uit de boom gescheurd. Omdat ze niet in een gezonde vorm groeien, zullen ze waarschijnlijk in de loop van de tijd vervallen en sterven.

Niet alleen zullen deze takken worden aangetast, maar het verval kan zich verspreiden naar andere takken door de boom. Het ergste scenario is dat je hele boom vervalt en moet worden verwijderd. snoeiwonden kunnen nieuwe groei stimuleren die helaas zal worden gedood als de temperatuur daalt tot het vriespunt. Bomen en struiken verminderen hun energieproductie naarmate het groeiseizoen eindigt, dus nieuwe groei in de herfst zal de opgeslagen energiereserves van een plant gebruiken.

Dieback door bevriezing betekent dat energie die voor deze groei werd gebruikt, werd verspild. Het is het beste om takken te snoeien als ze minder dan 3 dik zijn. Tijdens de eerste vijf jaar van een boom kan structureel snoeien ervoor zorgen dat groeiende takken voldoende ruimte hebben en een sterke, veilige bevestiging aan de stam hebben. Huiseigenaren verwijderen dode takken om de boom er beter uit te laten zien en sterker te worden.

Ze snoeien ook gevaarlijke takken die tijdens een onweersbui op iemand of het dak kunnen vallen. Het vormen van bomen kan ook de lichtverspreiding en luchtstroom naar de kroon van de boom of naar iemands huis of landschap verbeteren. Het snoeien van bomen is een wetenschap en een kunst. Als u uw bomen snoeit zonder de principes van snoeien en boomgroei te begrijpen, loopt u het risico een herhalend patroon van schade aan uw bomen te creëren dat kan leiden tot hun achteruitgang.

Elke snoeibeurt die je aan een boom maakt, is een wond, maar een juiste snoeisnede zorgt ervoor dat de boom het gewonde gebied kan afdichten en voorkomt dat insecten en ziekten voet aan de grond krijgen in de boom. Boomkwekers en esthetische snoeischaren zijn getraind om de groeipatronen en fysieke structuur van bomen en struiken te begrijpen. Opmerkelijk is dat deze praktijk doorgaat en sommige boomzorgdiensten er nog steeds reclame voor maken als een van hun klantenaanbiedingen. Als u niet weet wat voor soort bomen er in uw tuin groeien en of ze wel of niet moeten worden gesnoeid, dan zijn er verschillende dingen die u kunt doen om erachter te komen.

De huilende gewoonte komt van de takken die onder de dode stam groeien, maar er zijn huilende krabappelbomen. Als je gewoon willy nilly gaat en boomtakken gaat snijden, zul je geen succes zien, stelt de boomkweker. Voor oudere bomen, bomen die al gestrest zijn door ziekte of droogte, en bomen in verval, kan oversnoeien fataal zijn als de boom probeert te herstellen. Om de een of andere reden geloven veel mensen dat het snoeien van bomen in de herfst de perfecte tijd van het jaar is, vooral waar vier seizoenen aanwezig zijn.

Als u geïnteresseerd bent in het begrijpen van snoeien of overweegt iemand in te huren om uw bomen te snoeien, laten we het dan eerst hebben over wat u niet moet doen, zodat u grote snoeigouten kunt voorkomen. Al die zuigtakken moeten worden afgesneden om de grootte en het uiterlijk van de boom onder controle te houden, Bovendien zijn deze zwak bevestigde takken erg vatbaar voor breken en vallen door windschade. Ik maakte de wijnstokken schoon en de boom reageerde door genoeg bladeren te maken om er halverwege gezond uit te zien, maar bloeide niet. Omdat snoeien nieuwe groei inspireert, moet u ervoor zorgen dat u regelmatig onderhoud en snoeit op misvormde bomen, omdat deze sneller kunnen groeien dan normaal.

Dit gebeurt wanneer je een tak afsnijdt gelijk met de schors van de boomstam of grotere tak waaraan deze is bevestigd. We hebben allemaal bomen gezien die eruitzien als een kapstok, hebben geen bladeren in het midden, of hebben de vorm van iets van een Dr. Je zult te maken krijgen met een soortgelijk gebrek aan bloesems als je lentebloeiende bomen en struiken snoeit in de late winter of het vroege voorjaar.

Leave Reply

Required fields are marked *