Wat gebeurt er als je geen boom snoeit?

Hoewel niet alle bomen sterven aan ziekten, merk je misschien wat dood hout op. Het snoeien van bomen is een onderdeel van dat proces.

Wat gebeurt er als je geen boom snoeit?

Hoewel niet alle bomen sterven aan ziekten, merk je misschien wat dood hout op. Het snoeien van bomen is een onderdeel van dat proces. Het snoeien van bomen is om verschillende redenen essentieel, van het zo gezond mogelijk houden van de boom tot het waarborgen van de veiligheid van de mensen eromheen. Toch is er een tijd en plaats voor het goed snoeien van bomen.

Als je een boom op het verkeerde moment van het jaar terugsnoeit, zou je het wortelsysteem kunnen beschadigen en bijvoorbeeld de groei ervan kunnen belemmeren. Ja, het trimmen van bomen moet deel uitmaken van uw normale onderhoudsroutine voor uw huis. Maar volg deze paar tips om ervoor te zorgen dat je boom veilig blijft tijdens het proces. Het zal je belonen door jarenlang een gezonde aanvulling te zijn op je landschapsarchitectuur.

Elk trimwerk van bomen als gevolg van een storm kan extreem gevaarlijk zijn omdat takken gebroken of zwak kunnen zijn. Het is het beste om uit de buurt van de bomen te blijven om letsel te voorkomen en professionele hulp in te roepen. De uitzondering is zwaar beschadigd, ziekte of dood hout. Die in elkaar geslagen takken kunnen en moeten op elk moment worden verwijderd.

Maar het verwijderen van gezonde ledematen mag alleen worden gedaan in het midden van de winter, de rustperiode wanneer de boom in wezen slaapt of in de lente wanneer de boom net weer actief is begonnen te groeien en nieuwe groei zich op natuurlijke wijze vormt. Het verwijderen van boomledematen van boven schouderhoogte kan leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood. Wat er voor het ongetrainde oog op een kleine tak lijkt, kan erg dicht en zwaar zijn. Als er een boomtak op je valt, kun je blijvend letsel oplopen of zelfs gedood worden.

Bovendien vallen bomen en boomledematen niet per se waar je verwacht, en soms kan het verwijderen van een ledemaat de hele boom destabiliseren. Je denkt misschien dat je gewoon snoeit, maar er kan meer van de boom naar beneden komen dan je had verwacht. Je zou er zelfs voor kunnen zorgen dat de hele boom omvalt, mogelijk met jou erin. Het trimmen van gezonde takken omwille van de esthetiek is ook niet aan te raden, omdat dit langdurige schade aan uw boom kan veroorzaken.

Bomen die op jonge leeftijd de juiste hoeveelheid snoeien, hebben minder overmatig snoeien nodig naarmate ze ouder worden. Als u niet weet wat voor soort bomen er in uw tuin groeien en of ze wel of niet moeten worden gesnoeid, dan zijn er verschillende dingen die u kunt doen om erachter te komen. Trimmen tijdens de herfst maakt het moeilijk voor bomen als ze naar hun slapende natuurlijke staat gaan, en dit is ook de tijd van het jaar waarin vervalveroorzakende schimmels en organismen in de lucht zijn. Knip je boom niet te veel af en verwijder hem van het vitale gebladerte dat een gezond evenwicht bevordert.

Snoei bomen niet in de hete, droge zomer, omdat de stress van het bevorderen van de groei in de hitte schadelijk kan zijn voor de gezondheid van de boom. Als het trimproces gepaard gaat met het gebruik van een ladder, kettingzagen en andere zware trimapparatuur, gebruik maken van professionele diensten zoals dhr. Ze benadrukt wel dat gekwalificeerde boomverzorgingsspecialisten het hele jaar door bomen snoeien zonder veel nadelige effecten. Trimmen met stomp of gereedschap van slechte kwaliteit is een absoluut nee-nee, omdat de schade aan uw boom onomkeerbaar kan zijn.

Zoals eerder vermeld, moeten alle bloeiende bomen in volle bloei staan, met bloemen die beginnen te vervagen, voordat er trimwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Ze raadt aan voordat ze lagere takken of een ander deel van de boom snoeit eerst een beoordeling te krijgen van boomtrimprofessionals of een boomkweker voordat je iets met je bomen doet.

Leave Reply

Required fields are marked *