Is het gemakkelijk om heggen te trimmen?

Als een haag oud en ernstig overwoekerd is, moet u wat verjongingssnoei doen volgens de driejarige regel. Verwijder tot een derde van de dikste stelen.

Is het gemakkelijk om heggen te trimmen?

Als een haag oud en ernstig overwoekerd is, moet u wat verjongingssnoei doen volgens de driejarige regel. Verwijder tot een derde van de dikste stelen. Verwijder tot een derde van de dikste stengels aan de basis van de plant en stimuleer nieuwe groei; herhaal het volgende jaar en het jaar erna. Hierdoor krijg je een gezondere struik die kleiner is geworden.

Voor een nauwkeurigere vormgeving hebt u ook de juiste handsnoeigereedschappen nodig. Handschaar en takkenschaar kunnen worden gebruikt voor moeilijk bereikbare plaatsen en uitgesproken hoeken, of voor een meer gedefinieerde afwerking langs de bovenkant. Snoeizagen zijn ideaal voor het maken van scherpe sneden door dikkere takken. Heggenscharen zijn heel gemakkelijk en leuk in gebruik.

Ze knippen met bliksemsnelheid en de precisie van een Hollywood-haarstylist. Daarom is het van cruciaal belang om te allen tijde beide handen op de trimmer te houden en nooit, ooit een tak met één hand vast te houden terwijl je hem probeert te snijden met de trimmer. Het risico op ernstig letsel is gewoon te hoog. heggensnoeien is anders dan het snoeien van individuele monsterheesters.

Omdat heggen meestal bedoeld zijn om privacy te bieden, is het belangrijk dat de struiken van boven naar beneden zo vol mogelijk zijn. Dit vereist een trimstrategie waarbij de zijkanten van de haag in een naar buiten aflopende hoek worden gesnoeid, zodat de bovenkant van de heg smaller is dan de onderkant. Deze vorm zorgt ervoor dat de onderste takken langs de zijkanten van de struiken niet worden overschaduwd door de bovenste takken, zodat ze voldoende zonlicht krijgen om te groeien en het lichaam van de haag op te vullen. Nu u over de juiste heggensnijgereedschappen beschikt, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het interieur van de formele struik wat licht krijgt.

Begin met het gebruik van een handschaar om dood hout op te ruimen en de bovenkant van de struik te verdunnen. Je moet elk jaar ongeveer een vierde van de oude groeitakken verwijderen door ze op de grond af te snijden. Vervolgens is het belangrijk om heggen te trimmen zodat de onderkant van de haag breder is dan de bovenkant. Een haag van vijf meter hoog die aan de onderkant twee en een halve voet breed is, moet bijvoorbeeld een voet breed zijn aan de bovenkant.

Als de bovenste takken over de onderste takken hangen, worden de onderste takken overschaduwd en sterven ze uiteindelijk uit. Gebruik de inzet en het touwtje om de gewenste hoogte en breedte te markeren voor de uiteindelijke look. Verwijder de groei van meer dan een jaar niet tegelijk, tenzij u een oude haag rehabiliteert. Draag handschoenen en oogbescherming en begin met het afsnijden van uw richtlijnen.

Zorg ervoor dat u de heggenschaar perfect horizontaal houdt voor vlakke sneden. Met bloeiende struiken en krachtige niet-bloeiende struiken (meidoorn en liguster) moet het heggensnoeien beginnen zodra de haag is geplant. Verminder de hoogte van de planten met ongeveer een derde. Dit lijkt misschien drastisch voor nieuwe planten, maar als je dat niet doet, zal je haag altijd dun en onkruidig zijn aan de basis.

De volgende herfst knipt de nieuwe groei met de helft terug en begin met het snijden van heggenzijscheuten tot de breedte die u wilt dat de haag is. Evergreens en langzaam groeiende bladverliezende planten (beuken en haagbeuk) mogen na het planten niet worden ingesnoeid. Knip zijscheuten met een derde af, maar laat leidende scheuten groeien. De haag ziet er dun uit, maar houdt je zenuwen vast.

Clip wanneer de planten een paar centimeter boven de hoogte komen die je wilt dat de haag is. Dit stimuleert veel zijscheuten en de haag vult zich snel in. Door struiken en kleine bomen te snoeien, blijven ze gezond en zien ze er op hun best uit. In sommige gevallen zal het snoeien van een struik zelfs overvloedige bloei bij bloeiende soorten aanmoedigen.

Het gebruik van hoogwaardige gereedschappen en het volgen van de juiste snoeitechnieken zal het project sneller laten verlopen en betere resultaten opleveren. Blijf lezen om erachter te komen hoe u struiken, heggen, bomen en struiken kunt trimmen om de aantrekkingskracht van de stoepranden te vergroten. Door de schoonste snede mogelijk te maken op greenwood-takken, kan de boom of struik herstellen van het snijgebied door het snijgebied te compartimenteren of af te sluiten. Een gekartelde traan heeft meer energie nodig om te genezen, en het verhoogt het risico dat de boom of struik een ziekte ontwikkelt.

Heesters die overvloedig licht en luchtcirculatie krijgen, zijn gezonder dan struiken met compacte centra. Om een dichte struik te verdunnen, snoeit u tot een derde van de zijtakken, waar ze verbinding maken met de hoofdstam. Als het een meerstammige struik is, snoei dan de takken op maaiveldhoogte. Door het midden van de struik te openen, zorgt u ervoor dat deze voldoende lucht en licht ontvangt.

Het wegknippen van grote takken aan bomen of hoge privacybeplantingen vormt echter een veiligheidsrisico en de meeste doe-het-zelvers hebben niet de apparatuur om hoge takken gemakkelijk te verwijderen. Als de snoeitaak vereist om een elektrische zaag op een ladder te gebruiken, is het waarschijnlijk het beste om een landschaps- of boomtrimbedrijf te bellen in plaats van te proberen de taak zelf te doen. Snoeien om het groeipatroon en de gezondheid van bomen en struiken te behouden, is een continu proces en moet een of twee keer per jaar worden gedaan, of indien nodig. Alvorens een specifieke soort boom of struik te snoeien, is het een goed idee om de plant in kwestie te onderzoeken, omdat verschillende soorten het beter doen met verschillende soorten en tijden van snoeien.

Voor de gezondheid van de boom of struik is de beste plaats om te snijden meestal net buiten een groeiknooppunt of knop. Maak een schuine snede net boven een naar buiten gerichte knop om een tak bij te snijden of sluit (binnen ¼ inch) bij de hoofdsteel als u een hele tak verwijdert. Het is belangrijk om de zijkanten van de heg schuin af te knippen, zodat deze aan de onderkant breder is en aan de bovenkant iets smaller. Voor bloeiende struiken is het belangrijk om het trimmen te timen, zodat het hun bloeicyclus niet verstoort.

Bij het trimmen van formele heggen in geometrische vormen, helpt het om richtlijnen te gebruiken, dus andere heggengereedschappen die u nodig hebt, zijn staken en touwtjes. Zomerbloeiende struiken moeten in de late winter of vroeg in het voorjaar worden gesnoeid voordat er actieve nieuwe groei aan de gang is. Voor nieuwe heggen en bloeiende struiken, snoei ze vroeg en vaak om een gezonde groei te stimuleren en om de gewenste vorm te krijgen. Als het op hoogte aankomt, zal het onderhoud van uw haag op ongeveer ooghoogte vergemakkelijken; wees anders voorbereid om een ladder te beklimmen om bij de bovenloop te komen.

Als je aandringt op het uiterlijk van een formele haag, wil je dit trimmen misschien maandelijks herhalen, afhankelijk van de plantensoort. Klem geen groenblijvende heggen als ze droog zijn, dus geef in de zomer de haag de avond voor een trim water. Zorg ervoor dat u een goedgekeurde gascontainer gebruikt en schud deze om de olie en het gas te mengen voordat u de brandstoftank van de trimmer vult. Heesters, struiken en heggen kunnen zelfs de verkoopwaarde van uw huis verhogen, maar alleen als ze goed worden onderhouden en netjes zijn getrimd.

Niet-bloeiende en groenblijvende heggen mogen alleen worden bijgesneden als dat nodig is, maar het is belangrijk om ze opnieuw vorm te geven voordat ze overwoekerd raken om onkruidgroei te voorkomen. Om rechte lijnen te behouden tijdens het trimmen van een heg, hebt u rechtopstaande geleidingslijnen nodig als referentiepunt. Veel experts merken op dat het gebruik van deze aangedreven heggenscharen of -scharen niet de beste keuze is voor de gezondheid of schoonheid van de haag. Er is echter nog een reden om dode takken af te snijden, en dat is om te voorkomen dat ze gevaarlijke projectielen in de lucht worden tijdens gebeurtenissen met hoge wind, zoals orkanen of tornado's.

Gebruik een schaar, of het nu gaat om handsnoeischaren met lange schaarachtige messen of een powertrimmer om takpunten af te doen, houdt heggen netjes en opgeruimd en stimuleert ook de knopproductie nabij de randen van de planten. .

Leave Reply

Required fields are marked *